UEFA Liga konferencije

Niko kao Rikardo Gomeš: Gol broj 84 i titula najboljeg ino-golgertera u Srbiji svih vremena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.02.2023 21:56
Niko kao Rikardo Gomeš: Gol broj 84 i titula najboljeg ino-golgertera u Srbiji svih vremena MN Press

Rikardo Gomeš ispisao je istoriju u Kišinjevu, postigao je u 45. minuta duela sa Šerifom šesnaestini finala Lige konferencija 84. pogodak u dresu Partizana i postao je najefikasniji inostrani strelac u istoriji srpskog fudbala. Za gol je nadmašio nekadašnjeg napadača Crvene zvezde El Fardu Bena koji je za skoro pet sezone upisao 83 pogotka!

Golgeter sa Zelnortskih ostrva je na 153 mečeva postigao 84 gola uz 18 asistencija. Na mečevima Mozzart bet Superlige je bio 53 puta strelac u 84 susreta, uz 15 asistencija, u Kupu Srbije bio je strelac četiri pogotka na 11 susreta, dok je 20 puta na 33 sustreta pogađao mrežer rivala Partizana u evrokupovima.

Ovaj pogodak u Moldaviji za vođstvo crno-belih na poluvremenu stigao je u pravo vreme i za Partizan i za njega jer daje lepu šansu da se sprski klub posle revanša plasira u osminu finala Lige konferencija.

El Fardu Ben je 83 pogotka za Crvenu zvezdu postigao na 196 susreta, dodao je i 47 asistencija. Napadač sa Komora, koji sada brani boje APOEL-a, uspešniji je od Rikarda samo u mečevima Mozzart bet Superlige, jer je 63 puta bio strelac (uz 31 asistenciju) na 125 susreta.