UEFA Liga konferencije

Rikardo Gomeš želi pobedu u Moldaviji, ali cilja i apsolutni rekord stranih golgetera u Srbiji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.02.2023 12:35
Rikardo Gomeš želi pobedu u Moldaviji, ali cilja i apsolutni rekord stranih golgetera u Srbiji MN Press

Partizan sutra putuje za Moldaviju gde ih u četvrtak od 21.00 čas (TV Arena Premium 1) očekuje prvi meč šesnaestine finala Lige konferencija. Zbog složene političke situacije u Moldaviji, bezbednosne strukture u ovoj zemlji donele su odluku da se utakmica igra bez prisutva publike.

Fudbaleri crno-belih doživeli su u subotu jedan od najtežih poraza u Superligi Srbije od Mladosti GAT (0:4). Bio je to dan za zaborav, a golgeter Rikardo Gomeš najavljuje pravo lice ekipe u Kišinjevu.

"Daćemo i poslednji atom snage da donesemo pobedu u Beograd! Sve ekipe koje su došle do ovog dela imaju kvalitet i zato ne treba bilo koga potcenjivati. Da li su izmene u samoj ekipi Šerifa veće ili manje, to ćemo videti na samom terenu i u našim analizama pred utakmicu. Naše je da budemo kao jedan, da plan iz svlačionice sprovedemo na terenu i da uradimo sve što je do nas. Nova utakmica, novi dan i nova motivacija, a mi je imamo", istakao je Rikardo Gomeš.

Napadač sa Zelenortskih ostrva već je najefikasniji inostrani igrač Partizana u evrokupovima jer je na 32 meča postigao 19 golova i tako je nadmašio Klea (17), ali u Moldaviji ima cilj da obori još jedan rekord - da postane nejefikasniji strani igrač Srbije u istoriji. 

 

 

Naime, Rikardo Gomeš je trenutno izjednačen po broju golova (83) sa El Fardu Benom koji je napustio Crvenu zvezdu i trese mreže za APOEL sa Kipra. Špic Partizana je na 133 meča postigao 83 gola uz 18 asistencija. Na mečevima Mozzart bet Superlige je bio 53 puta strelac u 83 susreta, uz 15 asistencija, u Kupu Srbije bio je strelac četiri pogotka na 11 susreta, dok je 19 puta na 32 susreta pogađao mrežer rivala Partizana u evrokupovima.

El Fardu Ben je 83 pogotka za Crvenu zvezdu postigao na 196 susreta, dodao je i 47 asistencija. Napadač sa Komora, koji sada brani boje APOEL-a, uspešniji je od Rikarda u mečevima Mozzart bet Superlige, jer je 63 puta bio strelac (uz 31 asistenciju) na 125 susreta.