UEFA Liga konferencije

Partizanova borba za Ligu konferencija na Areni: Crno-beli u Danskoj ruše poslednju prepreku pred grupnu fazu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.08.2023 10:55
Partizanova borba za Ligu konferencija na Areni: Crno-beli u Danskoj ruše poslednju prepreku pred grupnu fazu MN Press

Fudbaleri Partizana danas igraju prvu utakmicu protiv Nordsjelanda u plej-ofu za plasman u grupnu fazu Lige konferencija. Crno-beli od 18.30 časova (direktan prenos na TV Arena 1 Premium) gostuju u Danskoj i nadaju se povoljnom rezultatu pred revanš meč koji se za sedam dana igra u Beogradu.

"Sve osim poraza za nas bi bio dobar rezultat. Imamo naše ambicije, videli ste da smo prošli Sabah, ali nas sada očekuje ozbiljniji tim. Oni jesu mladi, ali moramo da imamo u vidu kakav su transfer napravili. To je njihov sistem, mnogo mladih igrača koji su brzi, okretni, agresivni. Biće nam izuzetno teško, imaju dve utakmice, posle kojih se računa zbir datih i primljenih golova", rekao je uoči meča trener Partizana Igor Duljaj.

Partizan u Danaskoj neće moći da računa na Kristijana Belića, koji je u drugoj utakmici protiv Sabaha dobio dva žuta kartona i moraće da preskoči duel sa Nordsjelandom. Izostanak borbenog veznog fudbalera predstavlja veliki hendikep za Duljaja, a njega bi trebalo da odmene Aleksandar Šćekić i Frank Kanute.

Očekuje se da Duljaj od prvog minuta izvede tim sa Jovanovićem među stativama, Antićem i Stojkovićem na bekovskim pozicijama i Ilićem i Markovićem na štoperskim. Ispred pomenutog tandema u veznom redu trebalo bi da deluju Menig, Natho i Severina, dok bi najistureniji u "parnom valjku" trebalo da bude Saldanja.

Glavni sudija utakmice biće mladi 31-godišnji Izraelac Igal Frid