Superliga Srbije

Igor Duljaj pred Kolubaru: Mihajlo Ilić od starta na terenu, navijači dođite da nas podržite

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.03.2023 14:12
Igor Duljaj pred Kolubaru: Mihajlo Ilić od starta na terenu, navijači dođite da nas podržite MN Press

Fudbaleri Partizana u sredu od 18.30 (TV Arena 1 Premium) na svom stadionu dočekuju Kolubaru u okviru 25. kola Mozzart Bet Superlige Srbije.

Trener crno-belih, Igor Duljaj, na ovom meču neće moći da računa na Kristijana Belića, bonusa koji je u derbiju (0:1) zadobio povredu glave, nakon koje mu je preporučeno da miruje. S obzirom na to da Svetozar Marković takođe neće biti na raspolaganju, zbog suspenzije, Duljaj je istakao da će protiv ekipe iz Lazarevca igrati mladi defanzivac, Mihajlo Ilić:

"Biće tako", odgovorio je Duljaj na pitanje da li će talentovani štoper biti u startnoj postavi.

Potom je iskoristio priliku da uputi poziv navijačima:

"U moje lično ime bih da uputim poziv navijačima. Mobilizacija! Zvali su me bivši treneri Partizana, pružili ogromnu podršku, ali je isto tako važno da što više ljudi bude na stadionu. Zadovoljan sam podrškom na derbiju. Grobari su od izuzetne važnost za naš tim", rekao je Duljaj.

On je spletom okolnosti preuzeo tim tek par dana pred derbi, nije imao vremena da napravi neke velike promene, već ističe da mu je za tako nešto potrebno vreme:

 

 

"Za sve što želite potrebno je vreme koje sad – nemam. U ovom trenutku je neophodno da budemo mobilisani, agresivni i borbeni. Sad je lepota u drugom planu, vremenom bih voleo da se pojavi slika kakvu želim, da uz pobede navijači sa stadiona odu zadovoljni", istakao je trener Partizana.

Utakmica protiv Kolubare imaće poseban značaj za šefa stručnog štaba crno-belih, s obzirom na to da je njegov rođeni brat, Joakim, vodio tim iz Lazarevca i pravio lepe uspehe:

"U to vreme je za Kolubaru igrao Nemanja Matić, bilo mu je samo 17 godina, ostavio je utisak u Srpskoj ligi 'Zapad', iako su mom bratu zamerili tad što je jednog mladog i mršavog igrača slao na tern. Čak mi je Joakim predlagao da ljudima iz Šahtjora obrate pažnju na Nemanju, ali nisam mogao da preporučim nekog iz Treće lige. Onda sam došao da gledam utakmicu sa Radničkim iz Novog Beograda, Nemanja Matić me je tad posetio na Slavišu Jokanovića", rekao je Duljaj.

Za kraj, zatražio je od igrača da budu obazrivi na terenu kada su u pitanju kartoni:

"Od igrača ću tražiti da se ponašaju sportski, jer svaki nesportskii gest ili reagovanje može da nas dovede do kartona, kao protiv Crvene zvezde. Moramo da budemo obazrivi, znam da h nose emociije, ali i one moraju da se kontorlišu", dodao je trener Partizana.