Superliga Srbije

Crno-beli našli zamenu za Gordana Petrića: Igor Duljaj novi trener Partizana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.02.2023 18:37
Crno-beli našli zamenu za Gordana Petrića: Igor Duljaj novi trener Partizana MN Press

Već nekoliko dana je poznato da će Gordan Petrić napustiti klupu Partizana, samo se nije znalo tačno kada i ko će ga zameniti. Međutim, sada je sve poznato. Crno-bele će do kraja sezone voditi Igor Duljaj.

To znači da će dojučerašnji trener Teleoptika debi na klupi prvog tima imati već u petak (19.00, TV Arena 1 Premium) i to na 169. "večitom derbiju" protiv Crvene zvezde na stadionu "Rajko Mitić".

Partizan je u veoma kriznoj situaciji, s obzirom na to da je doživeo veoma bolan boraz od Šerifa u Beogradu i na taj način ispao iz Lige konferencija, a već u narednom meču u domaćem prvenstvu je remizirao sa Radničkim iz Kragujevca na svom stadionu i povećao svoj zaostatak u odnosu na prvoplasiranu Zvezdu na -13.

Petrić je nakon meča sa Kragujevčanima bio veoma ljut zbog izjave golmana Aleksandra Popovića (prilikom koje je kritikovao ekipu), te je istakao da je svestan činjenice da je "izgubio svlačionicu" i da neće voditi ekipu na derbiju.

Dolazak Duljaja na klupu Partizana je donekle bio i najavljen, s obzirom na to da ga je Petrić na konferenciji uoči meča sa Radničkim "nominovao" kao jednog od kandidata:

"Imam neke predloge. Imamo već dva trenera u klubu, Igora Duljaja i Alberta Nađa, pa onda Žarka Lazetića i Saleta Ilića, Vlada Ivić je nedavno otišao u Krasnodar, pa Darko Milanič, uvek je u priči", naveo je Petrić.

Crno-beli su brzo reagovali i na njegovo mesto doveli Igora Duljaja. Četrdesettrogodišnji stručnjak je četiri godine bio pomoćni trener Paulu Fonseki u Šahtjoru, gde je određeni period proveo i u radu sa mlađim kategorijama. Prvi samostalni trenerski posao dobio je u Teleoptiku, a takođe je bio i član stručnog štaba u mandatu Sava Miloševića i Aleksandra Stanojevića. 

Tokom igračke karijere je sedam godina nastupao za Partizan, a igrao je još i za Sevastopolj i Šahtjor.