Superliga Srbije

Mozzartbet Superliga na Areni: Partizan "leči rane" protiv Kolubare u Humskoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.03.2023 11:22
Mozzartbet Superliga na Areni: Partizan "leči rane" protiv Kolubare u Humskoj MN Press

Fudbaleri Partizana danas od 18:30 igraju utakmicu 25. kola Mozzartbet Superlige protiv Kolubare, a direktan prenos iz Humske gledajte na TV Arena 1 Premium.

Crno-beli dočekuju ovaj meč posle poraza od Crvene zvezde u derbiju, gde je i ugašena poslednja nada za titulu, pošto ekipa iz Humske sada zaostaje čak 19 bodova za gradskim rivalom. Da nevolja po novog trenera Igora Duljaja bude veća, Samed Baždar i Rikardo Gomeš neće biti u konkurenciji za meč protiv Lazarevčana, pošto odrađuju suspenziju zbog kartona, dok će Kristijan Belić takođe propustiti utakmicu, ali zbog povrede.

Partizan na papiru ima ulogu favorita, ali mora to da dokaže i na terenu, gde je u prošlosti bio itekako raspoložen protiv Kolubare. Popularni "rudari" nikada nisu u svojoj istoriji pobedili crno-bele. Izgubili su sva četiri duela, a poslednji susret završen je ubedljivom pobedom "parnog valjka" 5:1.

 

 

Ovo će ujedno biti i druga utakmica Igora Duljaja na klupi beogradskog tima, koji je uoči meča u Humskoj, pozvao sve navijače dođu na stadion i pruže podršku ekipi.

"U moje lično ime bih da uputim poziv navijačima. Mobilizacija! Zvali su me bivši treneri Partizana, pružili ogromnu podršku, ali je isto tako važno da što više ljudi bude na stadionu. Zadovoljan sam podrškom na derbiju. Grobari su od izuzetne važnost za naš tim", rekao je Duljaj.

On je spletom okolnosti preuzeo tim tek par dana pred derbi, nije imao vremena da napravi neke velike promene, već ističe da mu je za tako nešto potrebno vreme.

"Za sve što želite potrebno je vreme koje sad – nemam. U ovom trenutku je neophodno da budemo mobilisani, agresivni i borbeni. Sad je lepota u drugom planu, vremenom bih voleo da se pojavi slika kakvu želim, da uz pobede navijači sa stadiona odu zadovoljni", istakao je trener Partizana.

 

Mozzartbet Superliga 25. kolo

Nedelja

Čukarički - Radnik Surdulica 1:0 (0:0)
/Tošić 82/

Napredak - Spartak Subotica 1:1 (1:0)
/Đeković 5 - Bijelović 71 pen/

Voždovac - Vojvodina 0:0

Ponedeljak

Novi Pazar - Radnički 1923 1:0 (1:0)
/Majdevac 19/

Javor - Mladost Lučani 1:1 (0:1)
/Radivojević 33 - Kopitović 87/

Mladost GAT - Radnički Niš 0:0

Utorak

TSC - Crvena zvezda 1:2 (0:1) 
/Ratkov 70 - Pešić 20, 46/

Sreda

Partizan - Kolubara 18.30 (Arena 1 Premium)