Serija A

Piolijeva 100. pobeda u noći rasizma i Jovićev gol kao uvod u potpis ugovora sa Milanom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.01.2024 09:45
Luka Jović je postigao četvrti gol u dresu Milana Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Luka Jović je postigao četvrti gol u dresu Milana

Dobar meč u Udinama, lepi golovi, posebno onaj Lazara Samaradžića za Udineze, pa preokret i trijumf Milana 2:3 pogocima Luke Jovića i Noe Okafora, ostali su u senci rasističkih uvreda navijača domaćina na račun golmana Majka Manjana.

Tamnoputi golman je u 38. minutu krenuo da napušta teren posle majmunskih pokliča sa tribina, reagovali su sudija, pa delegat i meč je posle 10 minuta prekida, ipak nastavljen i priveden kraju sa Francuzom na crti roso-nera.

"Majk je inteligentan momak, znaće kako da se nosi dalje sa ovim. Na stadionu dolazi 90 odsto navijača sa sportskim stavom, ali, nažalost, postoji manjina koju bi najbolje bilo ne puštati na stadion", rekao je posle meča trener Milana Stefano Pioli.

 

 

Trener je ostvario 100. pobedu u Seriji A na klupi "roso-nera", uvođenje Luke Jovića i Okafora mu se isplatilo.

"Znao sam da imam dvojicu sjajnih ofanzivaca kao što su Okafor i Jović. Morali smo da se vratimo u meč, morao sam da menjam, čak i ako nam ide dobro. To je dokaz da svi u timu veruju. Svi koji su ušli su sa velikom voljom doprineli pobedi".

 

 

Luka Jović je poslednja dva dana tema u Italiji, jer je igrama u poslednja dva meseca pokazao da se vraća u formu zbog koje ga je i Real angažovao. Postao je važan napadački adut bilo da ulazi sa klupe ili startuje, pogađa mrežu kao od šale i kada je najpotrebnije. Zato su u Milanu sve sigurniji da im ne treba novi alternativni špic ove zime već će potpisati trogodišnji sa Jovićem. Ponuda se sprema, mogao bi uskoro da padne i paraf.

"Luka Jović je brzo od stranog tela postao proviđenje i pouzdana napadačka alternativa Milana", stoji u komentaru igre italijanskih medija uz ocenu "sedam" za 15 minuta provedenih na terenu u meču Serije A.

A, Lazar Samardžić je sa nekoliko poslednjih mečeva samo potvrdio klasu i da na pravom mestu ne samo da može da orkestrira igrom Udinezea, već i da pogađa mreže na spektakularan način. Šteta je samo što ga trener Ćofi menja stalno, protiv Milana je izašao u 60. minutu, a bio je daleko najbolji igrač domaćina. Napoli je odustao od transfera zha januar, videćemo hoće li uopšte imati šansu za jun, jer su Juventus i Bajern veoma zainteresovani.