Serija A

Četvoro navijača Udinezea pet godina ne smeju na stadion zbog rasisitičkih uvreda upućenih golmanu Milana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.01.2024 18:34
Četvoro navijača Udinezea pet godina ne smeju na stadion zbog rasisitičkih uvreda upućenih golmanu Milana Tanjug/Andrea Bressanutti/LaPresse via AP

Četvoro navijača Udinezea dobili su po pet godina zabrane dolaska na stadion jer su na rasnoj osnovi vređali Majka Manjana, golmana Milana u minulom kolu na gostovanju u Udinama. Sve je prosleđeno i tužilaštvu, pa vinovnici mogu da očekuju i dodatne kazne.

Italijanska policija brzo je našla počinioce incidenta 20. januara u meču Serije A. Muškarac iz Udina, jedna žena i dvojica muškaraca iz predgrađa su identifikovani kao osobe koje su na rasističkoj osnovi (majmunski krici) vređali Manjana, koji je čak u 38. minutu meča hteo da napusti teren. Tek posle 10 minuta prekida, meč se nastavio a kamere su identifikovale počinioce.

Maksimalna kazna za rasističke uvrede (prvi prstup) na sportskim borilištima u Italiji je pet godina, a Udineze će prvi sledeći meč na svom terenu igrati bez prisustva publike, što je discplinska kazna FF Italije.

Udineze još njije javno komentarisao odluku FF Italije, ali je potvrdio da je jednom od navijača doživotno zabranio dolazak na "Friuli".