Vesti EURO 2024

Mbape od Reala dobija 100 miliona evra plus bonuse: Španski mediji otkrivaju detalje ugovora

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.02.2024 09:42
Kilijan Mbape Tanjug/AP Photo/Christophe Ena
Kilijan Mbape

Španski i francuski mediji objavili su rano jutros vest da je Kilijan Mbape potpisao petogodišnji ugovor sa Real Madridom, a sada polako isplivavaju detalji te saradnje.

Ono što je potpuno sigurno je to da će Francuz u glavni grad Španije doći kao slobodan igrač, budući da mu ugovor sa PSŽ-om ističe na kraju sezone.

Konkretno, 30. juna prestaje da važi ugovor Mbapea i PSŽ-a i već narednog dana, on će zvanično postati fudbaler Real Madrida.

Iako se u prvi mah pojavila informacija da će prvog dana jula biti i zvanična promocija na stadionu "Santjago Bernabeu" veliko je pitanje da li će biti izvodljivo dzbog zgusnutog rasopreda samog igrača tokom leta.

 

 

Kao prvo, Kilijan Mbape će biti deo selekcije Francuske koja će do 14. juna do 14. jula nastupati na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a odmah nakon toga bi trebalo da nastupa i za olimpijsku selekciju svoje zemlje na Igrama u Parizu , gde fudbalski turnir startuje 24. jula i traje do 10. avgusta.

Prema navodima španske Marke, reprezentativac Francuske će na stadionu "Santjago Bernabeu" imati godišnja primanja od oko 20 miliona evra, na šta treba dodati bonuse za svaku odigranu utakmiocu, postignuti gol ili osvojen trofej.

Uz sve to, klub i igrač su se dogovorili da Mbape dobija i određeni procenat od marketingških prava i prodatih dresova što bi njegovu zaradu na godišnjem niovu trebalo da poveća za još nekoliko desetina miliona evra.

 

.