UEFA Liga šampiona

Mbape neće otkriti klub sve dok PSŽ i Real mogu da budu rivali u UEFA Ligi šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.03.2024 22:11
Kilijan Mbape neće se skoro oglašavati Tanjug/AP Photo/Mathieu Pattier
Kilijan Mbape neće se skoro oglašavati

Kilijan Mbape iz dana u dan puni naslovnice medija. Čak i kad ne igra dobro, kao što je to biuo slučaj u duelu Francuske i Nemačke, "Sport" je reciklirao priču o n jegovom transferu iz Pari sen Žermena u Real, ali uz jednu dodatnu informaciju.

Naime, prema navodima "Sport-a", Mbape neće otkriti transfer u madriski klub sve dok PSŽ i Real budu imali šanse da igraju jedan protiv drugog u UEFA Ligi šampiona. Žreb u Nionu je "namestio" da Real i PSŽ mogu potencijalno da se sastanu tek 1. juna u finalu na stadionu "Vembli". Ovo znači, da bi Mbape mogao najkasnije da se oglasi tek posle velikog finala u Engleskoj.

U četvrtfinalu Realov rival je Mančester siti, a ako uspeju da skinu krunu Englezima do finala ih put vodi preko boljeg iz duela Arsenal - Bajern.

Što se Parižana tiče, rival Kilijanu Mbapeu 10. i 16. aprila će biti Barselona, a potrencijalno 30. aprila i 7. maja bolji iz duela Atletiko Madrida i Borusije iz Dortmunda.

 

 

Kako i bilo, Madrid se uveliko priprema za dolazak Kilijana Mbapea, ali i Endrika koji je ušao sa klupe i protuv Engleza prekinuo niz od tri uzastopna poraza Brazila. A, opet, Mbape je ponovo dao kontrodiktornu izjavu kada je u pitanju njegovo učešće na Olimpijskim igama u Parizu.

"Svi znaju da je igranje na Olimpikjskim igrama moj dečački san i da ću sve uraditi da ga i ostvarim u Parizu", rekao je vihornin napadač.

Real Madrid je već obavestio FF Francuske, ali i ostale Saveze koji su se plasirali na OI, a čije igrače imaju u timu, da neće puštati fudbalere na Olimpijski turnir, jer bi tako izgubili ceo pripremni period.