Liga 1

Očekivan odgovor: Kilijan Mbape demantovao da se dogovorio sa Realom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.01.2024 15:37
Kilijan Mbape će u junu postati slobodan igrač Tanjug/AP Photo/Thibault Camus
Kilijan Mbape će u junu postati slobodan igrač

Fudbaler Pari Sen Žermena Kilijan Mbape još nije odlučio gde će da nastavi igračku karijeru, tvrdi menadžerski tim francuskog reprezentativca, prenosi RMC Sport.

Pojedini francuski mediji preneli su ranije danas da će Mbape na kraju sezone da nastavi karijeru u Realu, pošto se dogovorio sa madridskim klubom. Ovu vest je plasirao britanski "Dejli Mejl", ali ne i španski i francuski mediji.

Mbape ima ugovor sa šampionom Francuske do kraja sezone. Ima pravo već u ovom prelaznom roku da pregovara sa drugim klubovima pošto je ušao u poslednjih šest meseci ugovora sa klubom iz Pariza.

"Kilijan nije postigao dogovor ni sa jednim klubom. Mbape ni sa jednim klubom nije pričao o svojoj budućnosti, niti mu je neko postavljao vremenske rokove", saopštio je menadžerski tim francuskog reprezentativca.

 

 

Ovo je i očekivan odgovor zastupnika jednog od najboljih napadača današnjice oko sage o njegovom transferu u kraljevski klub koja traje možda i najduže u istoriji fudbala. Pune dve godine stoji misteriozni znak pitanja oko njegove budućnosti u Parizu. Pre godinu i po dana je bio već "viđen" na "Santijago Bernabeu" da bi potpisao novi ugovor po kome je postao najplaćeniji igrač Pari sen Žermena, pre Nejmara i Lionela Mesija. Brazilac i Argentinac su i odlučili da napuste "Park Prinčeva" jer nije bilo te uzajamne pozitivne energije sa Kilijanom.

Mbape (25) je u PSŽ stigao 2017. godine iz Monaka, a ove sezone je za šampiona Francuske postigao 25 golova na 24 utakmice u svim takmičenjima, ali ima samo tri asistencije što je najmanje od kada je stigao u Grad svetlosti. S obzirom da se odrekao velikog bonusa a nije potpisao klauzulu o produžetku do 2025. godine, PSŽ je pristao da Mbape razmišlja do kraja sezone. Ko zna šta će ovog leta odlučiti...