Liga 1

Mbape se titulom najboljeg igrača oprašta od Lige 1: To mu je peta takva u nizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.05.2024 09:27
Kilijan Mbape Tanjug/AP Photo/Franck Fife, Pool
Kilijan Mbape

Najbolji fudbaler u francuskoj Ligi 1 u tekućoj sezoni je, ko drugi, nego prvotimac aktuelnog šampiona, PSŽ-a, Kilijan Mbape, a nagrada koje uručuje Nacionalno udruženje profesionalnih fudbalera u Francuskoj mu je peta u nizu.

Zapravo, on je ovo priznanje dobijao 2019, 2021, 2022. i 2023. godine, a 2020. godine ono nije dodeljeno nikome usled pandemije koronavirusa.

Mbape je u dresu PSŽ-a postigao 27 ligaških golova i upisao sedam asistencija na 29 odigranih mečeva, što ga čini i najboljim strecem najjače lige Francuske.

 

 

Na ovaj način reprezentativac "trikolora" je postao jedini igrač u istoriji sa pet vezanih priznanja za najboljeg igrača lige, dok je ono tri puta odlazilo u ruke Zlatana Ibrahimovića.

Kilijan Mbape će na kraju ovog leta sigurno napustiti sadašnji klub, on je već ugovorio prelazak u Real Madrid, ali o tome još ne želi javno da priča.

"U životu sve stvari treba raditi na vreme. Pa tako i objaviti gde ćete nastaviti karijeru. Jedino što sada mogu da kažem je da sigurno napuštam PSŽ, a sve drugo će uskoro biti poznato", rekoa je Mbape nakon ceremonije dodele priznanja i dodao:

"Proslavili smo šampionsku titulu sa našim navijačima, a ostalo nam je da odigramo i finale Kupa Francuske. Želim da osvojimo i taj trofej i ne že,mim da nas ništa pormeti u toj nameri."

Finalni duel Kupa Francuske u fudbalu na programu je 25. maja, a rival aktuelnom šampionu će biti ekipa Liona.