La Liga

Nema prepreka da Real dovede Mbapea: Direktor La Lige kaže da Madriđani posluju pozitivno

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.03.2024 11:59
Kilijan Mbape proslavlja gol u dresu PSŽ-a Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias
Kilijan Mbape proslavlja gol u dresu PSŽ-a

Finansije Real Madrida su potpuno u redu i sa te strane ne postoji nikakva prepreka da španski gigant na kraju sezone angažuje nove igrače, pa samim tim i Kilijana Mbapea, kaže direktor La Lige, Havijer Tebas.

Prema njegovim rečima klub iz glavnog grada Španije je jedini koji u ovom trenutku od svih ekipa iz La Lige može da priušti sebi dovođenje takve zvezde kakav je reprezentativac Francuske.

"Ne postoji nijedan problem zbog kojeg Real Madrid ne bi doveo nove igrače. Njegove finansije su u redi, ne krši finasijski fer-plej i to znaju čak i novinari kojima je u opisu posla da prate dešavanaja u ovom klubu", rekao je Tebas i dodao:

"Mislim da je Real u ovom trentuku jedini španski klub koji može sebi da priuši dovođenje Kilijana Mbapea, ali ne samo njega, već i neke druge igrače."

 

 

Prvi čovek elitnog ranga španskog fudbala je rekao i da Mbape kvalitetom zaslužuje da igra još samo u engleskoj Premijer ligi, ali i naglasio da to u ovom trenuku nije izvodljivo.

"Englkesi klubovi mogu da plate Mbapea, samo što oni imaju problema sa finaninsijskim fer-plejom, za razliku od klubova u Španiji", rekao je Tebas.

Mbape u Španiju dolazi kao slobodan igrač, budući da mu na leto ističe ugovor sa PSŽ-om, a njegova zvanično predstavljanje kao novog igrača najtrofejnijeg kluba u Ligi šampiona zakazana je za početak leta na stadionu "Santjago Bernabeu"