• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
Todorov: Razmisliću da li da odustanem
Izvor: Mondo | Autor: MONDO/Agencije | Postavljeno: 28.12.2016.
MN Press
Čelnik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov rekao je posle odlaganja Izborne skupštine OKS da će u narednih 10 dana...

Izborna skupština OKS nije održana kada je najavljeno, zbog nedostatka kvoruma, pa jedini kandidat za mesto predsednika Ivan Todorov nije izabran za naslednika Vlade Divca.

Na sednici se pojavilo samo 14 delegata, a 33 je bilo potrebno za kvorum, od ukupno 65 koliko ih ima.

"Nisam razočaran i nisam razmišljao da odustanem od kandidature, razmisliću i reći za 10 dana. Nisam ni očekivao da danas neće biti Skupštine", rekao je Todorov novinarima.

On je naveo da mu je žao što njegovi "sportski prijatelji" nisu došli na sednicu, jer je to najbolje mesto da se pokaže jedinstvo.

"Žao mi je što naši sportski prijatelji nisu došli na Skupštinu, mislim da je to najbolje mesto da pokažemo jedinstvo srpskog sporta bez obzira na različito mišljenje. Zajedno treba da sednemo i da nađemo najbolje rešenje za budućnost, da naši sportisti nemaju nijedan problem", kazao je Todorov.

Odlaganje je usledilo nekoliko dana posle inicijative Fudbalskog saveza Srbije da se izmeni Statut OKS.

Todorov je naveo da su pravila Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) su jasna i nadam se da svi razumeju šta znači odlaganje sednice.

"Pravila MOK su jasna, nadam se da i svi ostali razumeju šta ovo znači, koja je procedura menjanja statuta u izbornom postupku. Ne znam zašto se ovo desilo, moja kandidatura je od prvog dana bila u skladu sa izbornom procedurom i zaista ne želim da ulazim u dublje razloge odlaganja Skupštine", naveo je on.

Kako je rekao, on nije pokrenuo inicijativu za izmenu Statuta i to ne zavisi od njega, već od većine delegata koji nisu bili prisutni.

Todorov je rekao da ga niko od onih koji se nisu pojavili na sednici nije zvao i da ni sa kim nije bio u kontaktu.

<< NAZAD