Novak Djoković

Đoković na terenu kasnije nego što se očekivalo: Organizatori pomerili početak meča protiv Vavrinke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.07.2023 09:14
Đoković na terenu kasnije nego što se očekivalo: Organizatori pomerili početak meča protiv Vavrinke Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Meč trećeg kola ovogodišnjeg Vimbldona između Novaka Đokovića i Stena Vavrinke počinje kasnije nego što je to prvobitno bilo najavljeno.

Organizatori su odlučili da prekinuti meč jučerašnjeg takmičarskog dana između Endija Mareja i Stefanosa Cicipasa prebace na Centralni teren, gde će se umesto planirana tri, odigrati četiri meča.

Program će, kao što je i najavljeno, u 14.30 časova otvoriti Karlos Alkaraz i Aleksander Muler, a zatim će na teren izaći Brtitanac i Grk, koji će igrati četvrti set, budući da je prva dva dobio škotski teniser.

Posle toga se igra duel ženskog singla između Ige Švjontek i Petre Matić i tek onda, ne pre 19.30 časova će se igrati teniski klasik između srpskog i švajcarskog tenisera.

Njih dvojica su se do sada sastajala 26 puta, Nole je pobedio na 20 mečeva, Vavrinka na šest, a današnji duel biće njihov prvi na Vimbldonu.

Srbija će danas imati predstavnika i u ženskoj konkurenciji i to od 12.00 časova kad na teren protiv Nemice Tamare Korpač, izlazi Natalija Stevanović.