Novak Djoković

Federer još jednom pohvalio Đokovića: To što Novak radi je fantastično

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.06.2023 18:20
Federer još jednom pohvalio Đokovića: To što Novak radi je fantastično Tanjug/Steven Paston/PA via AP

Nije se Rodžer Federer odmah oglasio da čestita Novaku Đokoviću osvajanje 23. Gren slem titule, kao što je to učinio Rafael Nadal odmah posle finala Rolan Garosa, već je sačekao nekoliko dana, da bi danas još jednom govorio o tom uspehu srpskog tenisera.

Švajcarac je specijalan gost turnira u Haleu koji slavi 30 godina postojanja, a koji je jedan od najboljih tenisera sveta svih vremena osvajao najviše puta u karijeri, čak 10 puta i to u tri navrata bez izgubljenog seta.

 

 

Zato je u ovom nemačkog gradu, odmah posle meča između Danila Medvedeva i Lasla Đera priređena specijalna ceremonija njemu u čast, a tom pilikom je još upitan da prokomentariše dostignuće Novaka Đokovića koji je postao teniser sa najvše osvojenih Grend slem titula u karijeri.

"To što Novak radi je neverovatno. Uradio je ogromnu stvar i čestitam mu na tome", rekao je Švajcarac, a na pitanje da li je Đoković za njega najbolji teniser svih vremena je dodao:

"To je veom teško reći. Nedavno sam razgovarao sa prijateljima i upitao ga da li je teže osvojiti Vimlbldon sa 17 godina kao Boris Beker ili Rolan garos sa 36 kao Novak Đoković. ta polemika će se uvek voditi".