Novak Djoković

Ivanišević se šalio na konferenciji: Novak nas je vezivao lisicama, vadio nam nokte i tukao nas

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.06.2023 21:00
Ivanišević se šalio na konferenciji: Novak nas je vezivao lisicama, vadio nam nokte i tukao nas Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević, danas je izašao pred novinare kao trener najboljeg tenisera sveta svih vremena.

Srpski teniser je u finalu Rolan Garosa savladao Kaspera Ruda (3:0) i tako došao do rekordne 23. gren slem titule u karijeri, ali i do povratka na prvo mesto ATP liste.

Na samom početku konferencije, Ivanišević je otkrio da Đoković nije bio u perfektnom fizičkom stanju pre početka turnira:

"Nije došao ovde u dobroj formi i sa samopouzdanjem. Rekao sam u Monte Karlu i Rimu da se samo ovo računa. Ima softver u glavi koji se uključi kada je na grend slemu. To je onda za njega neki drugi sport. Čim smo stigli bio je bolji, motivisaniji, gladniji. Svaki dan je igrao bolje i bolje. Sat i po protiv Alkarasa igrao je neverovatan i pametan tenis. Završio je ovde ono što smo počeli u Monte Karlu. Unovčili smo ček", rekao je Ivanišević kroz šalu.

Potom se nadovezao na Novakovu izjavu nakon meča da je "mučio" svoj tim:

"Novak nas je vezao lisicama i nije nam dao nigde. Nije lak čovek, posebno kada stvari ne idu. Mi smo tu da budemo uz njega, da mu pomognemo da se bolje oseća. Nekad nije lako, zna da bude komplikovano. Baš nas je mučio, vadio nam je nokte, udarao, ne smem da vam otkrivam šta nam je sve radio (smeh). Počeli smo novi sado-mazo trend. Krećemo u osam ujutru, radimo do šest popodne. On ustane, dođe i kaže da bekhend nije funkcionisao, iako je nama savršeno delovalo. Onda dođe i kaže da servis ne radi. On je genije i perfekcionista i takvim ljudima uvek nedostaje još nešto. Ponosan sam na njega zbog poslednja dva meča posebno. Rekao sam mu da mora da prestane da priča sa nama ako hoće da osvoji turnir. Kada se mučio i protiv Alkarasa i Ruda, nije vikao na nas, nije se okretao, bio je fokusiran. Posebno protiv Karlosa. Igra najbolji tenis tada, kada ne troši energiju na nepotrebne stvari", rekao je Ivanišević.

Uprkos tome što je stigao do svoje 23 grend slem titule, Đoković ne namerava da se zaustavi. Sledi Vimbldon, pa onda i US open:

"Morate njega da pitate šta su mu ciljevi. Sve ovo počelo je u Australiji prošle godine, a sada ima 23 trofeja. Žao mi je što Rafa nije ovde, rekao sam to i pre nego što sam postao njegov trener da će i on i Nadal preći 22 titule. Đoković može da osvoji kalendarski grend slem, bio je blizu na US openu, ali je to daleko. Ne znam koliko će ih osvojiti, ali ima još goriva. Vidim koliko uživa na treninzima, u tim malim detaljima, u pobedama pred ovom neverovatnom publikom. Ne znam koliko daleko može. Njegovo telo je neverovatno, nalazi se u odličnoj formi. Bogu hvala nije imao velike povrede. Neverovatan je, kreće se kao mačka na terenu, kao pravi nindža, svuda je. Fascinantno je, imaće motivaciju i za 24. i 25. grend slem".

Svetski mediji su pred Đokovićev duel sa Alkarazom isticali Španca kao velikog favorita, što je prema Ivaniševićevim rečima u mnogome pomoglo Đokoviću da dođe do trijumfa:

"Pričali su da nema šanse protiv Alkarasa, ali to je Đoković. Kada mu kažete da nema šanse, onda je tri puta gladniji. Nisam bio zabrinut, grend slemovi su različit sport, sedam mečeva, dve nedelje. Ono što ga čini najboljim je to što je prethodna dva igrao na najvišem nivou. Tako je i sada bilo. Ne možete da kažete da je Alkaras favorit protiv Novaka. Karlosa mnogo volim, osvojiće mnogo grend slemova. Da, došao je u boljoj formi, ali ovo je grend slem, ovde rade nervi. Videli ste šta mu se desilo. Đoković zna, čeka, kao i što je Rodik rekao, prvo ti uzme noge, pa dušu, onda ti iskopa grob i sahrani te. Karlosa obožavam. On je nešto novo za tenis, srećan je, smeje se, ima sjajne ideje na terenu. Biće velika pretnja na svim terenima. Međutim, još je mlad i ne smete da se kladite protiv Novaka", rekao je Ivanišević.

Za kraj se našalio, istakavši da voli kada publika nervira Novaka:

"Znam da ga to nervira, šta god uradi on njemu zvižde, kada igra sa nekim drugim onda navijaju da ne idu kući, da ostane. Protumači malo da su protiv njega, meni je drago kada ga iznerviraju, onda je bolji. Moram reći da sam ponosan kako je ostao fokusiran, smiren i u polufinalu i finalu. Stvarno fenomenalno. Fali mi malo kada se ne dere, dosadno mi je", podvukao je Ivanišević.