Novak Djoković

Mislim da sam mogao da pobedim u dva seta: Đoković smatra da podiže formu u Rimu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.05.2023 18:11
Mislim da sam mogao da pobedim u dva seta: Đoković smatra da podiže formu u Rimu Tanjug/AP Photo

Novak Đoković plasirao se danas u osminu finala Mastersa u Rimu, pošto je 11. pobedom u međusobnim duelima u trećem kolu izbacio Grigora Dimitrova - 2:1, nastavivši odbranu prošlologodišnjeg trofeja sa poznatog turnira na šljaci. Za to mu je trebalo više od dva sata igre, iako se činilo da će to uspeti mnogo brže, tj. bez igranja trećeg seta.

I vlasnik 22 grend slem trofeja mislio da je da se borba sa iskusnim Bugarinom neće odužiti, pogotovo što je posle prvog seta imao lepu prednost u nastavku meča u "večnom gradu".

"Mislim da sam mogao da pobedim u dva vezana seta, jer sam imao jedan dobijen set, 4:2 u drugom i pristojan forhend. Izgubio sam koncentraciju, on je dobro servirao, a ja napravio duplu servis grešku u mom gemu, posle čega se publika uključila. Podržavali su Dimitrova da se vrati u meč, u tome je i uspeo, ali sam ja vratio taj nivo igre koji sam tražio već u prvom gemu. Posle toga sam držao stvari pod kontrolom. Mislim da sam odigrao na višem nivou nego što je to bio slučaj u prvom meču", smatra Novak Đoković.

Teniskom vladaru Rima sada ostaje da sačeka boljeg iz duela britanskog tenisera Kamerona Norija (13. na ATP listi) i Mađara Martona Fučoviča (92).