Novak Djoković

Porazi su u karijeri važniji od pobeda, oni me ojačaju: Karlos Alkaraz i dalje želi da godinu završi kao prvi na ATP listi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.10.2023 08:54
Porazi su u karijeri važniji od pobeda, oni me ojačaju: Karlos Alkaraz i dalje želi da godinu završi kao prvi na ATP listi Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Loša forma španskog tenisera Karlosa Alkaraza potvrđena na turnirima u Pekingu i Šangaju ukazuje da je digao ruke od toga da bude pvi teniser sveta na kraju godine, ali on to demantuje.

Španac trvdi da je to i dalje njegov cilj, ma koliko teško bilo, i da će dati sve od sebe da do kraja godine prestigne Novaka Đokovića na čelnoj poziciji liste najboljih igrača sveta.

"Imao sam priliku da olakšam sebi put do prvog mesta na ATP listi, ali sam lošim partijama otežao posao. Ali dobro, u mojim razmišljanjima se ništa ne menja po tom pitanju. Želim i dalje da godinu završim kao prvi na ATP listi i pokušaću sve što je do mene da u tome uspem", rekao je Alkaraz posle poraza od Dimitrova i dodao:

"Uvek kažem da vam porazi u karijeri znače mnogo više od pobeda. Ovaj neuspeh u Kini mi je pokazao mnogo toga kako treba da radim i i šta treba da popravim u svojoj igri. Naučio sam leksiju i nadam se da ću u budućnosti biti još bolji".

Konkretno gledano, da bi Španac godinu završio na prvom mestu potrebno je da trijumfuje na sva tri turnira na kojima bude učestvovao u 2023. godini, a Novak Đoković ispadne u četvrtfinalu Pariza.