Novak Djoković

Dirljive scene u Dubaiju: Organizatori turnira iznenadili Novaka, a Srbin nije ostao imun

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.02.2023 20:11
Dirljive scene u Dubaiju: Organizatori turnira iznenadili Novaka, a Srbin nije ostao imun Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili

Teže od očekivanog, Novak Đoković preskočio je prvu prepreku na ATP turniru u Dubaiju, gde je posle tri seta savladao 130. igrača tenisera Tomaša Mahača - 6:3, 3:6, 7:6.

Nakon meča organizatori turnira priredili su lepo iznenađenje za srpskog tenisera. Postavili su tri velike brojke "378", koje simbolizuju rekord i broj nedelja koliko je Đoković proveo na vrhu ATP liste.

Međutim, tu nije bio kraj iznenađenjima...

Novaku je na terenu pušten isečak iz emisije, kada je još kao sedmogodišnjak gajio nade da postane najbolji teniser sveta!  Đoković je upitan da prokomentariše da li bi se mladi Novak "iznenadio kada bi video dokle je dogurao stariji", a prvi reket sveta je "kao iz topa" odgovorio:

"Ne! Jer, on je znao šta sledi", rekao je Novak sa osmehom i nastavio:

"Naravno... Tada sam mnogo sanjao, a najveći san mi je bio da budem na prvom mestu. Poslužio sam se vizualizacijom, maštom, da dostignem snove. Ali, nisam mogao ni da sanjam da ću baš ovoliko dugo biti na vrhu. To je i mene iznenadilo!", iskren je bio Đoković.

 

 

Đoković je u ponedeljak započeo 378. nedelju na prvom mestu ATP liste. Srpski teniser je rekord po broju nedelja kao broj jedan na ATP listi oborio u martu 2021. godine kada je nadmašio Švajcarca Rodžera Federera, a početkom sedmice je postao i apsolutni rekorder, kada je prestigao legendarnu Štefi Graf (377).

"Pozdrav teniski fanovi širom sveta, želim da vam zahvalim na velikoj podršci tokom svih ovih godina, na velikoj snazi i ljubavi koju ste mi pružali tokom godinama da uspem da ostvarim neka neverovatna dostignuća tokom moje karijere. Poslednje u nizu je obaranje rekorda sa 378 nedelja na prvom mestu, čime sam pretekao jednu Štefi Graf, jednu od najvećih ikada u tenisu, računajući i mušku i žensku konkurenciju", napisao je Đoković na svom Instagram nalogu.