Superliga Srbije

Ova situacija dugo traje, patili smo i u pobedama: Albert Nađ traži dublje korene krize rezultata Partizana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.05.2024 16:30
Albert Nađ i Igor Duljaj, sadašnji i bivši trener Partizana, zajedno i odvojeno beležili poraze MN Press
Albert Nađ i Igor Duljaj, sadašnji i bivši trener Partizana, zajedno i odvojeno beležili poraze

Dugo je Partizan nosio štafetnu palicu kroz Mozzart Bet Superligu Srbije ove sezone, a onda je sve uprskao. Ne samo što je sedmi put zaredom ostao bez titule već je ozbiljno ugrozio ostanak na drugom mestu i kvalifikacije za Ligu šampiona.

Ni dolazak Alberta Nađa umesto smenjenog trenera Igora Duljaja nije promenio lošu rezultatsku praksu ovog proleća, pa "parni valjak" već pet kola ne uspeva da se vrati na pobednički kolosek - dovoljno povoda i razloga da se šef stručnog štaba osvrne unazad uoči meča sa ekipom lučanske Mladosti (16.30, Tv Arena 1 Premium). 

"Hteo bih da se vratimo malo više unazad. Mislim da ovakvo stanje nije samo u poslednjih četiri-pet kola. Možda nas je zavarao remi u derbiju (2:2), jer ko je objektivan, video je da smo u toj utakmici imali izuzetno raspoloženog golmana Acu Jovanovića, koji je učinio sve da odigramo nerešeno. Na stranu sve što se dešavalo na toj utakmici, uz crveni karton za Severinu, od tada smo krenuli sa padom. Potom smo izgubili od Napretka kod kuće, pa u Lučanima se izvadili u poslednjim momentima, a oni imali strašne šanse kod 1:0", rekao je Nađ danas medijima.

Bivši Duljajev pomoćnik imao je potrebu da se priča i o utakmicama u kojima su se crno-beli provlačili kroz iglene uši. 

"Ova situacija dugo traje. Imali smo i pozitivnim rezultata, ali smo i u njima dosta patili. Kao protiv Voždovca i u prvenstvu i u Kupu. Ostvarili smo pobede i to nas je zavaravalo. Protiv Radnika, koji je bio u istom ovakvom momentu kao Napredak, smo isto patili, VAR je poništio njima penala, a ko zna šta bi bilo da smo primili gol“.

 

 

Partizan se jedva spasio u Kruševcu (3:3), ali Nađ u tih 90 minuta protiv "šarapana" vid svetlo na kraju tunela, pre svega zbog brojnih ozbiljnih šansi za gol. 

„Iako ishod u Kruševcu smatram negativnim rezultatom, smatram da smo izašli na teren mnogo bolje nego protiv Vojvodine. Imali smo 26 ili 28 šuteva na gol, 14 u okvir, imali deset stoodstotnih šansi. Toliko nismo u poslednjih nekoliko utakmica zajedno. Mislim da smo igrali brže u napadu nego ranije. Lopta je brže išla, imali bolju kombinatoriku“.

Defanziva, međutim, ostaje hroničan problem. Na svim delovima terena, a ne samo u prostoru zadnje linije.

"Rekao sam šta mislim i igračima i ljudima iz kluba i iz stručnog štaba, ali neka to ostane među nama da se neko ne bi naljutio zbog stvari koje bih rekao. Vrlo lako primamo golove. Plaši me igra iza lopte, tu definitivno imamo problem. Ne vidim da je to problem discipline ili manjka želje. Igračima pobeda donosi mnogo više nego svima nama. Partizan će uvek da napada, ali da bi napadao, moraš dobro da se braniš. To ćemo probati što pre da rešimo. Ima napretka u ofanzivnom smislu, ali je problem defanzivna transformacija", smatra Nađ, koji je danas san najavio ostavku u slučaju da crno-beli ne sačuvaju poziciju tik iza šampionske Crvene zvezde. 

 

Standings provided by Sofascore