ABA liga

Fokus na prvom meču, ne na celoj seriji: Janis Sferopulos ne preskače stepenike u finalu ABA lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.05.2024 16:04
Janis Sferopulos, trener KK Crvena zvezda, obazriv pred duele sa Partizanom za ABA titulu MN Press
Janis Sferopulos, trener KK Crvena zvezda, obazriv pred duele sa Partizanom za ABA titulu

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana stigli su tamo gde su ih svi očekivali, do finala plej-ofa AdmiralBet ABA lige, tri ili više "večitih derbija" rešiće pitanje regionalnog šampiona, a već duel ovog ponedeljka mogao bi da nagovesti čiji brod kuda plovi (20.30).

Crno-beli brane titulu, a crveno-beli kao lideri regularnog dela sezone takmičenja na Jadranu imaju startnu prednost u vidu domaćinstva u prvom meču, pod svodovima dvorane "Aleksandar Nikolić", i eventualnim "produžecima" finalne serije. 

"Cele sezone treniramo i naporno radimo kako bismo došli do finala. Imamo prednost domaćeg terena i želimo da maksimalno fokusirano uđemo u utakmicu i igramo našu igru", zna Zvezdin trener Janis Sferopulos koliko je bitno da sa svojim timom izađe kao pobednik u konačnom zbiru.  

 

 

Grčki stručnjak odlično poznaje Partizan, protiv koga ove sezone kao trener ima tri vezane pobede u ABA ligi i Evroligi, posle dva startna poraza od večitog takmaca u borbi za domaće trofeje. 

"Znamo šta je potrebni da radimo, igramo protiv velikog rivala. Mi znamo njih, oni znaju nas i daćemo najbolje da pobedimo u prvoj utakmici. Fokus je na prvom meču, ne celoj seriji", dodao je Sferopulos.

Posebno se Sferopulos osvrnuo na navijače Zvezde, jer kao i uvek očekuje da "delije" budu vetar u leža Milošu Teodosiću i ostalima u duelima za drugi trofej ove sezone, jer su već postali vlasnici pehara poslednjeg Kupa Radivoja Koraća. 

"Želim da pozovem navijače da dođu i podrže nas. Znamo da će atmosfera biti sjajna. Želim da svima pokažemo našu sportsku kulturu", zaključio je Sferopulos u izjavi za klupski sajt. 

Crvena zvezda je do finala stigla preko Stidentskog centra i Mege, s četiri trijumfa u isto toliko susreta, dok je Partizan posle 2:0 protiv skora morao da igra majstoricu sa sastavoim podgoričke Budućnosti. 

 

Cup tree provided by Sofascore