Vesti iz košarke

Najniži igrač ima samo 165 centimetara, a najmlađi svega 17 godina: Zanimljivi detalji Mundobasketa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.08.2023 12:57
Najniži igrač ima samo 165 centimetara, a najmlađi svega 17 godina: Zanimljivi detalji Mundobasketa Guliver/AP Photo/Eugene Hoshiko

Dok odmiču mečevi prvog kola Svetskog prvenstva za košarkaše, organizatori takmičenja u Japanu, Indoneziji i Filipinima na marginama turnira serviraju interesantne podatke o igračima 32 reprezentacije.

Tako su danas objavili ko je najviši, a ko najniži među njima. Prvu "titulu" odneo je Zak Edi, jer je Kanađanin izrastao čak 224 centimetara. Centar ove severnoameričke selekcije ima 21. godinu i igra za Purdju koledž.

Kontra ovom dugajliji nalazi se Juki Togaši, sa 165 centimetara, jer niko kao Japanac nije toliko sitan (165 cm). Momak iz "zemlje izlazećeg sunca" ima 30 godina i nastupa za Čiba džets Funabaši u domovini. 

 

 

Što se tiče "godine proizvodnje" tu su se izdvojili Marselinjo Uetas, pošto je Brazilac sa navršenih 40 godina došao na Mundobasket 2023, te golobradi Kaman Maluh (17), pošto mu je selektor Južnog Sudana kao maloletnom pružio šansu na najvećem seniorskom takmičenju.