Vesti iz košarke

Košarkaši Srbije "osetili" parket u Manili: "Orlovi" odradili prvi dvoranski trening na Mundobasketu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.08.2023 15:06
Košarkaši Srbije "osetili" parket u Manili: "Orlovi" odradili prvi dvoranski trening na Mundobasketu MN Press

Seniorska košarkaška reprezentacija Srbije već neko vreme se nalazi u Aziji, gde je posle niza provera u Evropi u kineskom Šenženu odigrala zaključni pripremni turnir za Mundobasket u Japanu, Indoneziji i Filipinima, a danas je odradila prvi "pravi" trening u svojoj bazi tokom Svetskog prvenstva - Manili.  

U planu je bilo da "orlovi" koševe u prestonici Filipina "osete" još sinoć, ali je selektor Svetislav Pešić odustao od takve ideje, želeći da poštedi Bogdana Bogdanovića i ekipu od dodatnih fizičkih napora posle mnogo vožnje autobusima i avionom od odredišta u Kini do hotela u Manili. 

 

 

Plan rada pomeren je za jedan dan, pa su se momci koje je izabrao trofejni stručnjak prvo, jutros, "razgibavali" u teretani, a onda i izašli na parket. U susret mečevima grupe B, sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom.

Počev od duela sa selekcijom jedne od dve najmnogoljudnije zemlje sveta, na čijoj selektorskoj klupi sedi jedan od najboljih srpskih košarkaša svih vremena i bivši strateg "orlova", Aleksandar Đorđević (26. avgust, 14.00).