Nikola Jokić

Navijači Denvera zadirkivali Embida: Trener Filadelfije branio Kamerunca - On je povređen!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.03.2023 17:53
Navijači Denvera zadirkivali Embida: Trener Filadelfije branio Kamerunca - On je povređen! Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Mnogi ljubitelji košarke, a naročito NBA lige, sa nestrpljenjem su očekivali duel dvojice MVP kandidata Nikole Jokića i Džoela Embida, ali je centar Filadelfije odlučio da se i treću godinu ne pojavi u Denveru, posle čega su počele da kruže razne spekulacije...

Povreda lista uzrokovana gustim rasporedom, navodno je odvojila Kamerunca od parketa na meču protiv Nagetsa u Koloradu, gde je posle utakmice i pobede domaćina (116:111) pred novinare izašao trener Filadelfije Dok Rivers i detaljnije pričao o pehu Embida.

"Svestan sam da su svi želeli da vide ova dva momka (Jokić i Embid) na terenu kako igraju jedan protiv drugog, ali je moja odluka da izostavim Džoela, bila laka. U pitanju je povreda lista, a svi znamo da to teško zarasta...", rekao je Rivers i dodao:

"Embid definitivno nije bio 100 odsto spreman, zbog čega sam ga poslao na klupu kada smo igrali protiv Čikaga. Jednostavno, nije bilo vredno rizika. Zašto bih ga pustio da igra, kada je plej-of odmah iza ćoška? Drugačije bi bilo da smo u nokaut fazi, ali pošto je ovo utakmica regularnog dela sezone, moja odluka je bila krajnje laka", zaključio je trener Filadelfije.

Prema navodima pojedinih američkih medija, as Filadelfije svesno je izbegao okršaj sa Jokićem, koji se smatra njegovim najvećim rivalom, a činjenica da je i treću sezonu zaredom preskočio okršaj sa Nagetsima u Koloradu, dodatno je podigla sumnju o stepenu povrede Kamerunca.

Zbog toga se zvezda Siksersa danas često nalazila na udaru navijača, a naročito onih iz Denvera, koji su rešili da se našale na račun Embida i oblebe plakate sa njegovim likom i natpisom "traži se", svuda oko dvorane "Bol Arene" u Koloradu.