Nikola Jokić

Novi rekord Nikole Jokića: Nikada u karijeri nije imao saigrača koji igra na Ol-star meču, a ostvario je 420 pobeda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.02.2024 10:51
Nikola Jokić u duelu sa Herbetom Džonesom Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)
Nikola Jokić u duelu sa Herbetom Džonesom

Denever Nagetsi će još jednu godinu i nizu imati predstavnika na NBA Ol-star vikendu i ponovo će to biti samo srpski košarkaš, Nikola Jokić.

Iz najjače košarkaške lige na svetu su u noći između četvrtka i petka saopštili i spisak rezervnih igraća za utakmicu "svih zvezda", a na njoj se nisu našli ni Džamal Marej, ni Eron Gorodn.

Zašto, to tako valjda znaju smao treneri koji su napravili takav izbor, jer veoma je čudno da aktuelni šampion ima samo jednog igrača koji je zaslužio poziv na Ol-star.

Ali taj neko nije bilo ko, već Nikola Jokić!

 

 

Ono što je posebno zanimljivo je podatak da je Nikola Jokić u dosadašnjoj NBA karijeri ostvario 420 pobeda, uključujući i mečeve u plej-ofu, da nikada do sada nije imao nijednog saigrača koji je nastupao na Ol-star vikendu. I naravno, po tome je jedinstven, budući da je prvi ispod njega na toj listi kojem je to pošlo za rukom Ben Godon koji je upisoa 331 pobedu.

Nikoli Jokiću će kao starteri na Zapadu društvo praviti Lebron Dćejms koji je ujedno i kapiten, te Kevin Durent, Luka Dončić i Šej Gildžes-Aleksander, dok su među rezerve pozvani Devin Buker, Stef Kari, Entoni Dejvis, Entoni Edvards, Pol Džordž, Kavaj Lenard i Karl Entoni Tauns.

S druge trane, starteri na Istoku su Janis Adetokumbo kao kapiten, Džejson Tejtum, Džoel Embid, Tajres Halibarton i Demijan Lilard, a među rezervistima se nalaze Bam Adebajo, Paolo Bankero, Džejlen Braun, Džejlen Branson, Tajris Maksi, Donovan Mičel i Džulijus Rendl.

Podsećanja radi, ovogodišni Ol-star vikend vbićeodržab od 16. do 18. febrruara u Indijanopolisu.