Nikola Jokić

Ko je najbolji košarkaš Srbije u 2023. godini? KSS će to objaviti 9. januara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.12.2023 12:32
Nikola Jokić, Boriša Simanić, Aleksa Avramovič i Bogdan Bogdanović MN Press/Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Nikola Jokić, Boriša Simanić, Aleksa Avramovič i Bogdan Bogdanović

Prvotimac Denvera, Nikola Jokić, poslednje dve godine je dobijao priznanje za najboljeg košarkaša Srbije, a da li će tu nagradu dobiti i u 2023. godini biće objavljeno 9. januara, saopštio je Košarkaški savez Srbije.

Krovna košarkaška organizacija u zemlji je saopštila da će tog datuma biti proglešeni rezultati tradicionalnog glasanja u kojem učestvuju predstavnci medija kojima je zadatak praćenje košarkaških zbivanja u zemlji i inostranstvu.

 

 

"Кošarkaški savez Srbije će i ove godine, već tradicionalno, proglasiti najbolju srpsku košarkašicu i najboljeg srpskog košarkaša za kalendarsku godinu na izmaku prema izboru novinara koji prate košarku i aktivnosti КSS. Sportske redakcije dnevnih novina i televizija sa nacionalnom frekvencijom, kao i najuglednijih internet portala koji prate zbivanja pod obručima i specijalizovanih košarkaških emisija, glasaće za najbolju košarkašicu i košarkaša u 2023. godini", stoji u objabvi na sajtu Košarkaškog saveza Srbije.

Najbolji 2015. godine bili su Ana Dabović i Nemanja Bjelica, 2016. godine priznanje je otišlo u ruke Sonje Petrović i Miloša Teodosić, godinu dana kansije je pripalo Jelena Milovanović i Bogdanu Bogdanoviću, 2018. godine su najbolji bili Aleksandra Crvendakić i Nikola Jokić, a 2019. ponovo Sonja Vasić i Bogdan Bogdanović.

Izbor nije organizovan 2020. godine zbog pandemije koronavirusa, a u 2021. godini najbolji su bili Sonja Vasić i Nikola Jokić, a 2022. Tina Кrajišnik i Nikola Jokić.

Centar Denvera je i ove godine briljirao, mada mu je izmakao MVP trofej u NBA ligi, što mu nije smetalo da osvoji šampionsku titulu sa Nagetsinma, ali nije bio deo reprezentacije Srbije koja je na Mundobasketu u Indoneziji osvojila srebrnu medalju, pa će glasovi predstavnika medija možda biti drugačiji nego prethodne dve godine.