Nikola Jokić

Svetislav Pešić: Ne znam sa kojim igračima ćemo u Pariz, prerano je

komentari (0)

Izvor: Tanjug

23.12.2023 13:08
Svetislav Pešić, selektor košarkaša Srbije MN Press
Svetislav Pešić, selektor košarkaša Srbije

Košarkaši Srbije plasirali su se na Olimpijske igre u Parizu naredne godine, pošto su ove godine na Svetskom prvenstvu osvojili srebrnu medalju. Selektor Svetislav Pešić, gostujuči na RTS-u izjavio je da još ne zna sa kojim igračima će ići za Pariz na Olimpijske igre.

"Otprilike znamo protiv koga ćemo u Parizu da igramo, a sa kim ćemo mi da igramo, sa kojim igračima, to je naravno prerano. Ono što je tačno je da smo mi sada u ove dve godine, otkad sam ja selektor i trener reprezentacije, ipak uspostavili jedan sistem kad je u pitanju reprezentacija", istakao je Pešić gostujući na RTS-u.

Dodao je da ne misli da ekipu Srbije treba da čini 12 najboljih igrača u tom trenutku.

"Dobra je stvar da definitivno imamo ekipu i igrače koji ne samo što žele da igraju za reprezentaciju, to se nikada nije postavljalo. Iako naravno u medijima se uvek postavlja pitanje zašto ovaj igra, zašto ovaj ne igra, pa ponekad su i navijači ljuti i na Jokića i na neke druge igrače. Ponekad se podrazumeva da u reprezentaciji treba da igra 12 najboljih igrača, a ja to ne mislim. Smatram da u reprezentaciji treba da igraju sigurno najbolji, ali oni koji se najbolje između sebe slažu", zaključio je Pešić.

 

 

Nikola Jokić je preskočio Mundobasket posle osvajanja NBA lige i svi očekuju da će i as Denvera, kao i Vasilije Micić zaigrati u Parizu. Jokić je danas u pobedi nad Bruklinom oborio i klupski rekord po broju skokova. Uhvatio je 11 lopti u pobedi 122:117 i došao do brojke od 6.631 skoka, dok je rekord držao Deni Ajsel sa 6.630 skokova.