Nikola Jokić

Skromni Jokić analizirao pobedu i pohvalio saigrače: Porter odigrao sjajno

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.11.2023 10:15
Skromni Jokić analizirao pobedu i pohvalio saigrače: Porter odigrao sjajno Tanjug/AP Photo

Nikola Jokić i njegov Denver naneli su sinoć prvi poraz Dalasu u sezoni. Nagetsi su slavili 125:114 za petu pobedu u takmičenju, a nakon meča u "Bol Areni" skromni srpski centar, koji je sa 33 poena bio najefikasniji u timu iz Kolorada, pohvalio je svoje saigrače, a naročito učinak Majkla Portera Džuniora.

Aktuelni šampioni postigli su veliki broj poena zahvaljujući drugim šansama i boljoj igri na skoku, a novinarku ESPN-a, zanimalo je šta to govori o determinaciji Nagetsa na ofanzivnom delu terena.

"Imali smo poteškoća da sačuvamo svoj reket poslednjih nekoliko utakmica. Igrali smo solidnu odbranu, ali smo kaskali na skoku, zbog čega smo se `patili` i u tranziciji. Ovaj put smo ispravili te greške. Dalas je jako dobra ekipa. Ima ozbiljne šutere, pa samim tim i ova pobeda dodatno dobija na značaju", rekao je Jokić.

Majkl Porter Džunior odigrao je dobro na obe strane terena, a utakmicu je završio sa 24 poena i devet skokova.

"Postaje sve bolji u defanzivi. Odlično se nosi sa protivničkim igračima. Odigrao je sjajan meč, večeras je napadao reket, bio je svuda na terenu. Dobro je šutirao i mnogo nam je pomogla njegova energija na parketu". zaključio je srpski as, kome je jedna asistencija nedostajala da upiše 108. tripl dabl u karijeri.