Nikola Jokić

Rivers častio Jokića interesantnim komplimentima - ogromni šanker, koji igra kao Medžik!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.10.2023 17:11
Rivers častio Jokića interesantnim komplimentima - ogromni šanker, koji igra kao Medžik! Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Proslavljeni američki trener i bivši šampion sa Boston Seltiksima Dok Rivers izneo je niz interesantnih hvalospeva na račun Nikole Jokića. "Ogromnog šankera", koji ga je koštao posla 2020. godine u Los Anđelesu, posle poraza od Denvera u "bablu".

Dok Rivers bio je na klupi Klipersa tokom "korona sezone", kada je uprskos vođstvu njegovog tima sa 3:1 u seriji protiv Nagetsa, izgubio polufinale Zapadne konferencije. Što ga je, na kraju, koštalo posla... Uprava tima iz Los Anđelesa, koja je gajila velike nade o šampionskoj tituli sa brojnim zvezdama u klubu, otpustila je Riversa. A, bivšem šampionu nije pomogla ni činjenica da je na klupi Klipersa imao sasvim solidan odnos pobeda i poraza (356-208).
 

 

 

"Pre tri, četiri godine sam imao komentar, dok on još nije sredio svoje telo, kako nas uništava ovaj ogromni 'šanker'. Tako je izgledao. Sve što čini na terenu je prelepo. Njegovo poentiranje ne dobija dovoljno zasluga, jer pogađa neke neobične šuteve u prodorima, sa jedne noge, uz kontakt. Onda se setite da to nije ni glavni deo njegove igre. Već su to asistencije. On je jedan od onih tipova kao Medžik Džonson, koji čini saigrače boljima", rekao je Rivers za ESPN i dodao:

"Da sam ja generalni menadžer, bojao bih se da potpišem ugovor sa igračem iz Denvera jer ih Jokić čini mnogo boljima", zaključio je iskusni stručnjak.

Najbolji trener NBA lige za sezonu 2007/08, vodio je Filadelfiju protekle tri godine, ali je sredinom maja dobio otkaz nakon poraza u plej-ofu od Bostona. Trenutno je bez angažmana, a tokom ove sezone gledaćemo ga u ulozi stručnog konsultanta na EPSN televiziji i drugim američkim kanalima.