NBA

Dok Rivers ima najgoru statistiku u plej-ofu NBA lige: Izgubio sedam od 10 odlučujućih mečeva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2023 08:45
Dok Rivers ima najgoru statistiku u plej-ofu NBA lige: Izgubio sedam od 10 odlučujućih mečeva Tanjug/AP Photo/Steven Senne

Aktuelni trener Filadelfije Dok Rivers po statistici je najneuspešniji trener u istoriji NBA lige kada su odlučujući mečevi u plej-ofu u pitanju.

Naime, šef stručnog štaba Seventisiksersa iza sebe ima deset utakmica doigravanja koje su njegovom timu mogle da obezbede prolaz dalje i doživeo je čak sedam poraza, uz skromne tri pobede.

Poslednji neuspeh Rivers je imao u noći između nedelje i ponedeljka kad je Filadelfija poražena od Bostona 88:112 u četvrtoj utakmici polufinalne serije Istočne konferencije, posle čega je i Džoel Embid kritikovao svoje saigrače.

Pre toga iskusni stručnjak je izgubio devet utakmica u finalnim serijama konferencije koje su mogle da mu donesu prolaz u nastavak takmičenja. Prve tri su bile protiv Hjustona 2015. godine, naredne tri protiv Denvera 2020. godine, godinu dana kasnije je u sedmoj utakmici poražen od Atlante, a ove sezone je neuspehe doživeo u šestoj i sedmoj utakmici polufinalne serije protiv Bostona.

Spekuliše se zbog sveta toga da bi Rivers ovog leta mogao da napusti klupu Filadelfije, bez obzira što mu ugovor sa klubom ističe tek za dve godine.