NBA

Jesam najbolji, ali i drugi treba da se potrude: Embid tužan i ljut posle eliminacije iz plej-ofa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2023 08:15
Jesam najbolji, ali i drugi treba da se potrude: Embid tužan i ljut posle eliminacije iz plej-ofa Tanjug/AP Photo/Steven Senne

Košarkaš Filadelfije Džoel Embid, zvanično MVP ovogodišnjeg ligaškog dela NBA lige, veoma teško je podneo eliminaciju svog tima u polufinalu Istočne konferencije nakon sedam odigranih mečeva. Toliko teško da je posle četvrtog poraza od Bostona žestoko udario po saigračima.

Najbolji igrač poraženog tima je prihvatio da on kao lider bude najviše kritikovan, preuzeo je krivicu za eliminaciju na sebe, ali i naglasio da pojedini njegovi saigrači nisu bili na očekivanom nivou.

"Biram reči da ne bih rekao nešto preterano. Ok, najbolji sam igrač tima, onda je i logično da najveći deo odgovornosti ide na mene i od toga ne bežim. Ipak, košarka je kolektivni sport, na terenu je 'pet na pet' i svako ko je u igri mora da se potrudi da ekipa bude bolja. Ne samo Džejms Harden i ja. Ne možemo nas dvojica uvek sami", rekao je posle meča Embid.

Filadelfija je ovaj od Seltiksa izgubila 88:112, a dvojica najboljih igrača tima su ukupno postigla samo 24 poena. Embid 15, a Harden svega devet.

"Nije bilo lako. Boston je po mom mišljenju najbolji tim u ligi, igrali su sjajnu odbranu, uvek bili tu da nas zaustave i nismo mogli da postižemo poene kako smo navikli. Harden nije imao izgrađene pozicije, već je često šutirao iz nekih teških situacija, a kad je lopta bila kod mene uvek je jedan igrač Seltiksa bio tu da me sprečava. Odigrali su dobro i zaista im čestitam na tome.

Mediji u SAD pominju da bi nakon neuspeha u plej-ofu tim Filadelfije mogao da se raspadne, možda čak i da trener Dok Rivers napusti ekipu, ali Embid ne razmišlja o tome.

"Voleo bih da svi ostanemo na okupu i smatram da možemo da osvojimo titulu. Međutim, nisam ja taj koji odlučuje, a možda je i bolje tako. Vlasnici klubova su ti koji donose teške odluke i videćemo šta će biti tokom leta. Lično, meni je potrebno malo odmora da se sve slegne i da budem malo sa porodicom, a onda počinjem da treniram, jer tačno znam koji segment igre treba da unapredim. Neko sam ko uvek želi da pobeđujem, samo to me zanima i ne bih se uopšte dobro osećao da smo otišli u finale i tamo izgubili. Ne želim da igram, želim da pobeđujem. To me gura napred i tako će biti uvek", naglasio je Embid.