NBA

Parker misli da je Novicki najbolji Evropljanin u NBA ligi: Nemac kaže da je Stojaković u tom rangu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.08.2023 15:34
Parker misli da je Novicki najbolji Evropljanin u NBA ligi: Nemac kaže da je Stojaković u tom rangu Tanjug/AP Photo/Jessica Hill

Legendarni francuski košarkaš, Toni Parker izjavio je da je po njegov mišljenju Dirk Novicki najbolji evropski igrač koji je nastupao u NBA ligi.

Njih dvojica su ovog vikenda primljeni u "Kuću slavnih" i tom prilikom se povela priča o tome ko je najbolji Evropljanin svih vreman kada je košarka u pitanju.

"Za mene nema dileme To je Dirk Novicki", rekao je Parker, na šta je Nemac dodao:

 

 

"Što se mene tiče bilo je tu mnogo igrača pre mene koji su uticali na NBA ligu, a dolazili su iz Evrope. Recimo tu je bio Detlef Šremf, Toni Kukoč i Predrag Stojaković, kao i mnogi drugi. Ukoliko sam na bar jednog igrača imao uticaj i naterao ga da počne da igra košarku, ja sam ponosan i zadovoljan".

Bivši nemački reprezentativac je još rekao da ne voli da poredi igrače koji su igrali u različitim epohama, jer se košarka kroz vreme menjala, pa bi bilo neumesno upoređivati današnje zvezde NBA lige iz Evrope, poput Janisa Adetokumba i Nikole Jokića sa nekim starijim igračima.

"Ne volim to da radim, jer smtarma da to nema msisla. Košarka se godinama menjala, evoluirala i ne možete da poredite igrače koji su igrali u razlčitim epohama, jer nije bio isto igrati košarku pre 20 gdona i danas", rekao je Novicki.