NBA

Dočekao i Stojaković da posle 16 godina vidi Sakramento ponovo u plej-ofu NBA lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.03.2023 08:34
Dočekao i Stojaković da posle 16 godina vidi Sakramento ponovo u plej-ofu NBA lige Tanjug/AP Photo/Steve Dykes

"Kraljevi" su se vratili! Sakramento je pobedom nad Portlandom od 120:80, na šest mečeva pre kraja prvog dela sezone osigurao plasman u plej-of NBA lige, prvi put posle 16 godina! Ubeležili su 46. pobedu na "Zapadu", trenutno su treći, a kako igraju ove sezone Deron Foks, Kevin Harter, Kigen Mari, Herison Barns, Domantas Sabonis i Malik Monk lako se može desiti da i ostanu na toj poziciji.

Portland koji je igao bez Lilarda, Nurkića, Grenta, Simonsa, sa samo sedmoricom košarkaša u rosteru, držao se samo u prvom poluvermenu, a onda je usledio očekivani pad protiv Kingsa u čijem timu su se upisali u strelce svi igrači u rosteru, njih 15! Monk je ubacio 19, Foks 18, Harter 17, Sabonis 15 (12 sk), a Mari 13. Šarp se nosio sa gostima uz 30 poena i sa po sedam skokova i asistencija.

"Uradili smo veliku stvar, posle 16 godina smo u plej-ofu. Osećamo se sjajno, ali mi želimo da uradimo i veće stvari", istakao je Deron Foks.

Trener Majk Braun bio je ponosan na tim:

"Navijači su zaslužili da im priredimo ovakvu radost. Imali smo godinama sjajnu navijačku bazu, odanu, strpljivu. Ceo grad stoji iza nas i zbog ovog što smo do sada postigli srećni smo što smo ih učinili ponosnim. Ostavićemo ih da slave, a mi ćemo se potuditi da uradimo i nešto više".

Sakramento je u sezoni 2005/06 imao 44 pobede i poslednji put se plasirao u plej-of gde su ih eliminisali San Antonio Sparsi kada je tim predvodio srpski as Predrag Stojaković samo u prvom delu sezone jer je u januaru otišao u Indijanu, a činili su ga u plej-ofu još i Monija, Korlis Vilijamson, Bred Miler, Majk Bibi... Poslednji meč plej-ofa odigrali su u "Arko" Areni 5. maja 2006. godine i navijači jedva čekaju povratak "kraljeva" na veliku scenu.