Nikola Jokić

Nisam verovao da će Nikola Jokić potrajati: Toni Parker priznaje da se ogrešio o Srbina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.03.2024 21:36
Toni Parker, francuska legenda košarke Guliver
Toni Parker, francuska legenda košarke

Nikola Jokić godinama predstavlja nepresušni izvor tužih priča, procena, prognoza... pa je tako i čuveni Toni Parker upitan za košarkašku prošlost, sadašnjost i budućnost NBA stara, rođenog u Somboru.

Nekada i sam vrhunski košarkaš, zvezda američke klupske košarke i reprezentacije Francuske, nije se libio da javno prizna da nije verovao da će dvostruki MVP sezone najjače košarkaške lige na svetu uspeti toliko dugo biti na top nivou. 

"Rekao sam sebi da neće potrajati, ali svake sezone igra dobro i bio je MVP. Kada je osvojio šampionat prošle godine, za mene je to – to, ne možeš ništa da mu kažeš. Kada pričaš o njemu sada, a pričaš o najboljem igraču Evrope, to mora da bude on", rekao je Parker gostujući u emisiji "Skvik šou", tokom razgovora sa srpskim glumcem Darkom Perićem. 

 

 

To smo znali i bez legendarnog igrača San Antonija, čiji je dres nosio punih 17 godina, ali kada to kaže osvajač četiri šampionska NBA prstena i dobitnik više evropskih nagrada za igru pod obručima onda to ima specifičnu težinu.

Sam Jokić tvrdi da se ne opterećuje brojkama niti tužim komentarima, kakvi god oni bili, jer mu je najvažnije da iz meča u meč bude bolja verzija sebe i vuče svoj Denver. Trenutno u odbrani titule. 

U tome idu prilog i ovosezonske brojke povremenog reprezentzativca Srbije, za kog se još ne zna da li će hteti i moći da igra za državu na Olimpijskim igrama 2024.

Jokić mesecima, u proseku, beleži 26 poena, 12,2 skokova i 9,2 asistencije, a njegovi Denver Nagetsi se bore za prvo mesto u Zapadnoj konferenciji.