NBA

Dvejn Vejd dobija statuu u Majamiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.01.2024 19:41
Dvejn Vejd dobija statuu u Majamiju Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky

Legendarni košarkaš Majamija Dvejn Vejd, dobiće svoju statuu ispred dvorane Hita, otkrio je Pet Rajli, čuveni trener i jedan od vodećih ljudi franšize iz Orlanda.

Momku koji je najveći deo karijere proveo u Majamiju, upriličena je velika čast, budući da nijedan igrač ove franšize nema svoju statuu ispred "Kaseja centra". A, pošto je on odigrao ključnu rolu u osvajanju sva tri šampionska banera, čelnici kluba sa Floride rešili su da ga obraduju jednim, zaista, lepim gestom.

Majami je već povukao njegov dres sa brojem 3 pod svodove dvorane, a tokom te ceremonije saopšteno mu je da će njegov lik krasiti ulaz "Kasej centra".

"Kada smo mu povlačili dres rekao sam da je Dvejn zauvek lice ove franšize i tako sam i mislio. Dvejnovo nasleđe je ogromno ne samo za Majami Hit već i za ceo okrug. Ne mogu da smislim bolji način odavanja poštovanje od memorisanjem tog nasleđa", rekao je Rajli na opšte iznenađenje Vejda, koji se penzionisan u sezoni 2018/2019.
 

 

 

"Rođen sam i odgajan sam u Čikagu, ali ovde sam odrastao. Od 21. do 37. godine sam rastao ovde. Ogromna baza navijača odrastala je uz mene. Nema ljubavi kao Majamijeve, svaki put kad se vratim ovde to osetim", rekao je Vejd tokom ceremonije povlačenja dresa.

Tokom 16-godišnje NBA karijere, Vejd je nosio dres Majamija punih 14 sezona. Franšizi iz Orlanda doneo je tri titule, a 2006. godine izabran je za MVP finala.

Vejdovu statuu će raditi čuveni skulptori Omri Amrani i Oskar Leon, koji su već izvajali likove i tela Majkla Džordana, Šekila O`Nila, Dirka Novickog i Karima Abdul-Džabara.