NBA

Analiza meča Boston - Majami: Tejtum, Porzingis i Vajt blistali, Adebajo i Hakez jedine svetle tačke Hita

komentari (0)

Izvor: NBA No Limits

22.04.2024 09:24
Košarkaši Bostona i Majamija Tanjug/AP Photo/Steven Senne
Košarkaši Bostona i Majamija

Od samog starta se mogao naslućivati krajnji ishod ovog meča. Seltiksi su poveli sa 14:0 protiv dosta smušenog Majamija i demonstrirali svoj kvalitet u svakom segmentu igre, a posebno u šutu za tri poena. Seltiksi su pogodili 22 trojke iz 49 pokušaja.

U jednom momentu četvrte četvrtine prednost je iznosila neverovatnih 34 poena razlike, da bi Majami, nakon neshvatljivog opuštanja domaće ekipe, u jednom momentu spustio razliku na minus 14. Na kraju, Seltiksi su potpuno zasluženo i lagano slavili rezultatom 114:94.

U nastavku ćemo se baviti ocenjivanjem igrača.

Džejson Tejtum - 8,5

Džejson Tejtum je u veoma laganom ritmu stigao do tripl-dabl učinka večeras i bio najefikasniji u svojoj ekipi sa 23 poena. Nije ga služio šut za tri poena (1/8), ali to se nije ni primetilo, jer je Boston bio ubedljiv. Dobra partija prve zvezde Kelta, a ocena je za nijansu viša zbog prvog tripl-dabla ove sezone.

Kristaps Porzingis - 8,5

Letonac je odigrao veoma kvalitetan meč, pogodio je neke teške šuteve, dobro je koristio mismeč situacije, a u odbrani je bio veoma dobar.

Derik Vajt - 8,5

Majstor svog zanata, standardna tačnost u napadu, isto tako i u odbrani, a njegov "+/-" od +24 dovoljno govori o tome kako ekipa igra kada je on na parketu i koliko je bitan šraf ove ekipe.

Džejlen Braun - 8

Nije Džejlen mnogo zapinjao na ovom meču, kao ni većina njegovih kolega večeras. Čini se da se malo više opustio u poslednjem periodu, što ne bi smelo da se dešava igraču njegovog kalibra.

Džru Holidej - 7,5

Ne može se reći da je odigrao slab meč, ali nije bio na svom prepoznatljivom nivou, barem ne što se napada tiče.

Sem Hauser - 8

Sem Hauser je, kao što smo i naveli u najavi meča, uz Pejtona Pričarda, iskoristio vreme provedeno na parketu i za 14 minuta igre postigao 12 poena, uz šut za tri poena 4/6.

Al Horford - 8

Ovaj čovek u junu puni 38 godina, a i dalje ima energiju i veliku želju za pobedom, kao i pre 10 godina. Vrlo dobra partija velikog majstora.

Pejton Pričard - 7,5

Solidna partija ovog momka i standardno fin doprinos sa klupe.
 

 

 


Bem Adebajo - 7,5

 

 

Bem je jedan od retkih iz ekipe Hita koji je odigrao kvalitetno ovaj meč. Pogađao je neke teške šuteve, ali nije imao adekvatnu pomoć od gotovo svih svojih saigrača.

Haime Hakez mlađi - 7,5

Jedini uz Bema Adebaja čija je igra ličila na nešto večeras. Iako nema velikog iskustva, napadao je i igrao hrabro, što je za svaku pohvalu. Erik Spolstra sa razlogom ima izuzetno poverenje u ovog momka u odsustvu Batlera. 16 poena uz 50% šuta iz igre je i više nego solidan učinak.

Tajler Hiro - 6

Dosta više se očekivalo od ovog momka. Veoma slabo je to bilo tokom čitavog susreta. Bilo je otvorenih, ali i nerezonskih šuteva koje je ovaj momak promašio. Samo 11 poena od momka koji je uz Adebaja igrač od koga se najviše očekuje. Moraće mnogo više da pokaže u narednom meču.

Nikola Jović - 6,5

Bilo je par finih poteza srpskog reprezentativca, želja je postojala, ali se uklopio u sivilo ekipe. 10 poena uz 33% iz igre je skroman učinak. Takođe, njegov "+/" je iznosio -25.

Kejleb Martin - 6

Delovalo je kao da je ovaj momak bio neupotrebljiv na ovom meču. Promašio je par otvorenih šuteva, postigao tek 4 poena, što je premalo za njegove veće ovosezonske standarde.

Delon Rajt - 7

Izvukao se Rajt zа ocenu u poslednjoj četvrtini, kada je na -34 počeo da sipa. Postigao je 15 od svojih 17 poena u poslednjoj deonici, uz šut 5/5 za tri poena. Nažalost, dosta pre njegove serije je sve bilo rešeno.

Kevin Lav - 6,5

Korektna partija ovog iskusnog igrača, od koga se mnogo više ni ne očekuje.

Dankan Robinson - 6,5

Bez nekog  doprinosa večeras. Skromnih pet poena, mada nije ni imao mnogo vremena da uradi mnogo više.

Hejvud Hajsmit - 6

Erik Spolstra je hvalio njegovu igru u odbrani, ali večeras nije pokazao taj svoj kvalitet. Izuzetno bleda partija ovog momka, koji jedini u svojoj ekipi nije postigao niti jedan poen.