NBA

Teško bez Batlera: Seltiksi pregazili Majami, skroman učinak Jovića u "Gardenu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.04.2024 21:36
Košarkaš Bostona Džejson Tejtum Tanjug/AP Photo/Steven Senne
Košarkaš Bostona Džejson Tejtum

Košarkaši Boston Seltiksa zabeležili su prvu pobedu u plej-ofu NBA lige, posle laganog trijumfa nad Majami Hitom na svom terenu. Franšiza sa Floride stigla je u "TD Garden" sa namerom da napravi iznenađenje posle slavlja nad Čikago Bulsima u drugoj rundi plej-ina, ali momci Erika Spolstre, jednostavno, ništa nisu mogli da urade večeras bez glavne uzdanice Džimija Batlera.

Nošeni sjajnom timskom košarkom i velikim brojem raspoloženih igrača, pre svih Džejsona Tejtuma, koji sa 23 poena uz po 10 skokova i asistencija zabeležio prvi tripl-dabl ove sezone, Seltiksi su od početka do kraja diktirali tempo utakmice, da bi na kraju slavili ubedljivom razlikom - 114:94 (26:21, 34:24, 31:14. 23:35).
 

Videlo se večeras koliko je Majamiju falio Batler. Pogotovu na startu druge četvrtine, kada su Seltiksi podigli ritam i u režiji Hauzera i Tejtuma napravili 19:5 seriju (48:30), koja je ujedno i odlučila utakmicu. Već tada se videlo da će se franšiza sa Floride teško vratiti u meč bez svog glavnog igrača, koji je pored poena, donosio Spolstrinoj ekipi veliki vetar u leđa što se energije tiče. 

Istina, Bem Adebajo (24p) bio je na svom prepoznatljivom nivou. Delon Rajt (17p) doneo je energiju sa klupe. Ali su ostali, računajući i katastrofalnog Tajlera Hiroa (11p, 4/13 iz igre), pošteno podbacili... Nikola Jović dobio je večeras šansu kao starter. Na parketu je proveo 26 minuta, ali se ni on nije naročito proslavio (10p, 3/9 iz igre).

Boston je odigrao vrhunsku košarku pred svojim navijačima. Osim procenata šuta za dva poena (51 odsto), bio je bolji u gotovo svim statističkim kategorijama od rivala. Naročito su Seltiksi bili uspešni sa distance (22/49). U skoku su apsolutno dominirali, a u takvoj konstalaciji stvari, prošlogodišnji finalista nije imao šta večeras da traži u Bostonu.
 

Cup tree provided by Sofascore