NBA

Ko će u čuveni "Medison Skver Garden" na noge Niksima: Filadelfija ili Majami? Saznajte večeras na TV Arena sport

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.04.2024 18:20
Košarkaši Majamija i Filadelfije Guliver/AP Photo/Marta Lavandier
Košarkaši Majamija i Filadelfije

Plej-in turnir na Istoku počinje večeras u 01 čas iza ponoći duelom Filadelfije i Majamija, a susret sedme i osme ekipe konferencije možete pratiti u direktnom prenosu na Areni 1 Premium.

U nastavku programu, na redu je drugi okršaj večeri, koji će bez sumnje biti privlačniji za sve ljubitelje košarke iz Srbije. Sastaju se Čikago i Atalanta našeg Bogdana Bogdanovića, a više o tom duelu možete pročitati u OVOJ VESTI.

Što se tiče File i Majamija, ovo će biti njihov peti okršaj u sezoni. Prethodna četiri duela završena su polovičnim učinkom (2:2). Franšiza sa Floride bila je bolja u prvom delu sezone, Seventisiksersi u drugom, a zanimljivo, gotovo svaki njihov okršaj završen je u neizvesnim završnicama, sa ne više od šest poena razlike na kraju, pa dosta uzbuđenja možemo očekivati i večeras. 

Ulog je, naravno, veliki za obe ekipe, koje su pre početka sezone imali ogromne aspiracije ka osvajanju titule. Filaldefiji će goreti pod nogama ukoliko Džoel Embid ne napravi ozbiljniji korak ka osvajanju prstena ove godine. A, obzirom da ima nešto jaču ekipu ove sezone, sa dosta boljim Tajrisom Maksijem i Tobajasom Herisem, bez obzira na plasman koji je otišao u minus otkako se Kamerunac povredio, ko zna, možda će se aktuelnom MVP-u i posreći. 
 

 

 

Sa druge strane, Majami je dva puta igrao finale u poslednje četiri godine i oba puta gubio. Utisak je da tim Erika Spolstre ima nešto više iskustva u ovim okolnostima, budući da je minule sezone upravo preko plej-ina i osme pozicije, stigao do finala sa Denverom, redom pobeđivajući favorite - Milvoki, Njujork i Boston. Međutim, pitanje je kako će zaustaviti ekipu koja tradicionalno igra dobro kod kuće i koja ne zna za poraz u poslednjih sedam utakmica.

Posle trijumfa nad San Antonijom krajem januara, Filaldelfija je imala skor 29-13, ali je potom izgubila Embida na više od dva meseca zbog njegove povrede kolena, koja je iziskivala i hiruršku intervenciju, da bi od povratka Kamerunca usledila pomenuta serija. 

Prema "bukmejkerima" Fila je zbog toga, a i činjenice da igraju kod kuće, gde su ove sezone ostvarili bilans od 26 pobeda i 15 poraza, blagi favorit u odnosnu na prošlogodišnjeg finalistu. Sa druge strane, Majami je poznat po timu koji ume da ubaci u višu brzinu kada dođe "clutch time". Imaju Džimija Batlera, Bema Adebaja na centru, koji može da čuva igrače od "dvojke" do "petice". Trenera sa dve osvojene titule i pravog taktičara, koji, generalno, ima više iskustva od kolege sa druge strane terena.

Pa, kada se ukratko sve sabere, teško je napraviti ozbiljniju procenu ko će večeras bezecovati sedmo mesto i izaći na megdan Niksima na startu plej-ofa.

Jedno je sigurno, obe ekipe imaju ozbiljan ofanzivan i defanzivan arsenal. Filadelfija je prva u Ligi kada su u pitanju izlasci na liniju penala. Dosta toga zavisiće i od sudija i njihovih kriterijuma, budući da je Majami poznat po svojoj agresivnosti u odbrani reketa, pa ostaje da se vidi kako će Spolstra savetovati svoju ekipu. Bilo kako bilo, uzbuđenja sigurno neće manjkati i ne bi bilo iznenađenje da se i ova utakmica završi na "jednu loptu".