Evroliga

Legenda Panatinaikosa na tronu Evrolige vidi Partizan: Rizikovaću, kladiću se na Željka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.04.2023 17:10
Legenda Panatinaikosa na tronu Evrolige vidi Partizan: Rizikovaću, kladiću se na Željka MN Press

Trostruki šampion Evrolige, Majk Batist, istakao je da u finalu tog takmičenja vidi Olimpjakos i Partizan Mozzart Bet.

Batist je legenda Panatiniakosa u kom ga je trenirao Željko Obradović, a sada obavlja funkciju pomoćnog trenera u Hjuston Roketsima.

"Tu je moj bivši trener Željko Obradović. Osvojio sam tri titule sa njim i da sada očekujem da izgubi, bilo bi baš čudno. Ne mogu to da uradim. Znam da će Partizan biti spreman za sve. Ne postoji trener koji bolje priprema ekipu od Obradovića. Malo ću rizikovati i kladiću se na Željka".

Obradović ima neverovatan učinak u plej-of serijama. Slavio je na 20 od 21. Međutim, nije trener jedina snaga crno-belih.

"Dante Egzum igra sjajnu košarku. Gledao sam nekoliko utakmica Partizana i video sam da Egzum kontroliše igru. Postiže poene, upošljava saigrače. Uz to imaju i Kevina Pantera koji uvek može da pogodi. Zato mislim da imaju šanse protiv Reala."

 

 

Osvrnuo se legendarni član Panatinaikosa i na Real Madrid.

"Sigran sam da će se boriti, ali mislim da će čitava serija biti odlučena na nekim sitnim detaljima, a baš je u tim detaljima Obradović najbolji", jasan je Batist.

Situacija u kojoj se našao nekada nepogrešivi centar "zelenih" stvorila mu je veliki problem, jer je morao da izabere između bivšeg trenera i saigrača, odnosno velikog prijatelja Šarunasa Jaskevičijusa.

"Slama mi srce što moram da se odlučim… Igrao sam za Obradovića, a Šaras je moj brat i saigrač. Sa njim sam uzeo dve titule i sada sam jako nervozan kada moram da izaberem. Ali mislim da će učitelj pobediti učenika i da će Partizan igrati sa Olimpijakosom u finalu. A tamo, takođe mislim da će pobediti Partizan", rekao je Majk Batist.