Evroliga

Obradović ne krije zadovoljstvo: Treba da budemo ponosni

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

14.04.2023 23:23
Obradović ne krije zadovoljstvo: Treba da budemo ponosni MN Press

Košarkaši Partizana pobedili su posle preokreta sastav Panatinaikosa 83:81 u poslednjem kolu Evrolige i sada ih u Top 8 fazi očekuje serija protiv Real Madrida.

Šef struke crno-belih, Željko Obradović, posle pobede nad Atinjanima istakao je sledeće:

"Čestitam Panatinaikosu na dobroj utakmici. Opet smo imali sjajnu atmosfetiu, to je nešto neverovatno. Kad mso počeli da delimo loptu, da ne srljamo i donosimo dobre odluke tad smo prelomili meč. Ako ti ubace 26 poena za jednu četvrtinu, a ti imaš jedan faul, to pokazuje kakva je želja bila. Ušli smo nonšalantno, večeras je ničija lopta bila njihobva. Odnos skokova, tek u poslednjoj deonici smo u tom segmentu bolji. Utakmica je bila drugačija, verovatno je u glavama igrača bilo to da pobeda ne znači ništa. Ali pobedili smo. O ovome će se pričati. Ponosan sam što ćemo imati utakmicu u plej-of pred našim navijačima".

Dodao je da se oseća sjajno što je Partizan posle 13 godina u plej-ofu Evrolige.

"Osećam se sjajno, treba da budemo ponosni. Imam atmosferu koju nema niko, podrška je neverovatna. Početak sezone je bio loš, a na kraju smo zavšili kao šesti. Srećni su što smo među osam timova u Evropi".

Na kraju se osvrnuo na to da li je ovaj uspeh podvig ili realnost ovog tima.

"Mi smo 16. decemba imali skor 4-9 i mogli smo da dobijemo 4-5 utakmcia, a koje smo uzgubili zbog nas samih. Došli smo da na poslednjih 21. utakmica imamo 16-5. Izuzetno sam zadovoljan. Lepo je videti tabelu i da je Partizan u Top 8. To je stvar neviđene konekcije ekipe i navijača i to je večeras pokazano, i ne samo u Beogradu, već gde god smo igrali. Mi smo tim koji imaju najmanje igrača u rosteru. Igračima sam objasnio šta nas čeka. Pričao sam o stručnom štabu i svih nas koji smo u službi tima. Mi smo na početku sezone bili bez dva igrača Alekse i Alena, Balša je igrao toliko koliko je igrao. I danas sam pokušao da dam šansu nekim igračima. Nadam se da će to shavtiti i da ćemo nastaviti da rade i da imaju veru u sebe", podvukao je Obradović.

Trener Panatinaikosa Hristos Serelis je posle poraza rekao da su crno-beli odlična ekipa sa najbolji trenerom u Evropi.

"Za moju ekipu ovo je bila veoma loša sezona i želeli smo da pokažemo da možemo da igramo ravnopravno protiv odličnog Partizana koji vodi najbolji evropski trener Željko Obradović. Mislim da smo utakmicu izgubili lošim rešenjima i odlukama u poslednja dva napada. Što se tiče Partizana, mislim da nijedan tim iz gornjeg dela tabele nije želelo da igra protiv Partizana u plej-ofu, pa tako ni Real, a šanse "crno-belih" rastu jer na klupi imaju najboljeg trenera Evrope", rekao je Serelis na konferenciji za medije.