Evroliga

Obradović pred povratak u "OAKA" arenu: Znam šta me čeka od navijača u Atini

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.01.2024 16:25
Obradović pred povratak u "OAKA" arenu: Znam šta me čeka od navijača u Atini MN Press

Trener Partizana Željko Obradović govorio je pred gostovanje Panatinaikosu u 22. kolu Evrolige. Srpski i grčki tim odmeriće sutra snage u petak od 20:15 u "OAKA" areni.

Za početak imao je samo reči hvale za njegov bivši tim, koji pod komandom Argina Atamana, zauzima 4. mesto Evrolige sa učinkom 13-8.

"To je tim koji je u sjajnoj formi, igraju zaista veoma dobro. Znao da će biti fenomenalna atmosfera. Posle mnogo vremena Panatinaikos se nalazi u vrhu što se tiče plasmana. Takav su tim napravili da imaju najveće moguće ambicije i sve to smo pričali pred prvu utakmicu sa njima ove sezone. Zbog svega toga zaslužuju poštovanje, ali verujem da i mi imamo šanse i da možemo da odigramo dobru utakmicu", rekao je Obradović i dodao da ga raduje to što je posle dužeg vremena ceo tim bio na treningu. 

"Danas smo posle mnogo vremena imali situaciju da sam mogao da radim sa tri petorke. Zbog toga je drugačiji intenzitet treninga i naravno da je to boljitak za tim."

Aleksa Avramović se vratio treninzima nakon povrede, ali Obradović nije želeo previše da govori o njegovom statusu - "još je rano za njega".

 

 

Trener Partizana vraća se u Atinu, gde je na klupi Panatinaikosa osvojio pet Evroliga, 11 nacionalnih titula i sedam trofeja Kupa Grčke.

"Moj odnos sa Panatinaikosom je poznat. Zna se kako me navijači dočekuju i ne verujem da će išta novo da bude. Moje zadovoljstvo je uvek kad odem tamo i vidim prijatelje koje imam. I dan danas na dan utakmice veliki broj njihovih navijača dolazi da se vidi sa mnom i taj odnos je neraskidiv."

Osvrnuo se i na bivšeg igrača Matijasa Lesora, koji je tokom leta prešao iz Humske u Atinu.

"Lesor živi od spoljnih igrača Panatinaikosa. On je igrač koji postavlja najbolje blokade u celoj Evroligi i otvara se posle istih. On uz sebe ima vrhunske spoljne igrače koji mu pomažu da postigne lako poene i da bude ono što je bio kod nas prošle godine", rekao je između ostalog strageg "parnog valjka".

Partizan nakon 21. odigranog kola, zauzima deveto mesto Evrolige sa skorom 11-10.
 

 

Standings provided by Sofascore