Evroliga

Papapetru o Željku Obradoviću: Najbolji trener koji se bavio tim poslom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.05.2024 15:14
Nekadašnji košarkaš Partizana, Joanis Papapetru MN Press
Nekadašnji košarkaš Partizana, Joanis Papapetru

Košarkaš Panatinaikosa, Joanis Papapetru, prošle sezone je došao nadomak Fajnal-fora sa Partizanom. Ono što nije uspeo u seriji sa Realom, uspeo je sa svojim trenutnim klubom protiv Makabija. 

Posle sedam sedam godina, zeleni su se našli nadomak nove evroligaške slave, i sada su na dva koraka od trona Starog kontinenta. Stoga je grčki reprezentativac podelio svoje utiske za portal "BasketNews". 

"Odličan je osećaj, samo se nadam da neće proći još sedam godina jer ću biti previše star za sledeći", rekao je Papapetru i potom razjasnio spoticanja u početku godine, kakva je takođe imao i njihov rival u polufinalu, Fenerbahče: 

Guliver

Joanis Papapetru, košarkaš Panatinaikosa

"Bili smo potpuno nov tim. Trebalo nam je vremena, imali smo i neke povrede tokom sezone. Trebalo nam je vremena da se borimo, igramo bolje i budemo u boljoj poziciji, očigledno. Što se tiče našeg narednog protivnika, njima je sigurno takođe bilo potrebno vreme. Promenili su trenera, Sarunas Jasikevicius je doneo mnogo novih stvari u tim i dodao svoj karakter ekipi. Obe ekipe su rasle tokom sezone i sada igramo najbolju košarku."

Grk je istakao kako je veoma bitno zaustaviti dobru kreaciju protivnika. 

"To bi bilo odlično da ograničimo. Za mene je važn da zaustavimo njihovu kreaciju. Dobro su šutirali jer imaju dobar protok lopte i šutere. Znaju kako da se lopta kreće tako da saigrači ostaju slobodni na šutu. Moramo to ograničiti, moramo biti agresivni", rekao je Papapetru.

Košarkaš Panatinaikosa se od početka sezone susreo sa nekoliko povreda, koje su ga na duže vreme odvojile od terena.

"Takav je život. Trudiš se da svakog dana budeš najbolja verzija sebe, trudiš se da pružiš maksimalan napor i koncentraciju. Lično, tako pristupam životu, kao putovanju. Trudim se da učim i budem bolji, bez obzira na okolnosti, bez obzira na povrede. Trudim se da nastavim sa tim da budem veran svom radu, te da ostanem pozitivan."

Potom se dotakao i saradnje sa aktuelnim trenerom Partizana, Željkom Obradovićem, koji ga je trenirao prošle sezone.

"Željko Obradović je po mom mišljenju najbolji trener koji se bavio tim poslom, ili barem jedan od najboljih. Neverovatno je igrati za njega, jer ne samo da mnogo naučiš, već se i mnogo unaprediš kao igrač i kao osoba. O ovome sam govorio mnogo puta. Veoma sam zahvalan na tom iskustvu jer zaista mislim da mi je pomogao da rastem i budem bolji igrač, bolja osoba."

Igraču velikana iz Atine u prvom planu nije lični učinak tokom predstojećeg Final Foura Evrolige.

"Ne želim da imam svoje najbolje utakmice ovog vikenda, želim da pobedimo dve utakmice i osvojimo trofej. To je sve što želim. Znam da ću sa svoje strane dati 100%, bez obzira na rezultat. Daću sve od sebe i uložiti maksimalan napor", dovršio je Grk. 

Fajnal for

petak

Panatinaikos - Fenerbahče 18.00
Real Madrid - Olimpijakos 21.00

nedelja

meč za treće mesto 18.00
finale 21.00