Evroliga

Oded Kataš pred Zvezdu: Još uvek nismo dostigli naš "plafon"

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

13.03.2024 20:42
Oded Kataš, trener Makabija MN Press
Oded Kataš, trener Makabija

Košarkaši Crvene zvezde dočekaće Makabi u 29. kolu Evrolige u četvrtak od 19 sati u "Štark areni".

Ekipa sa Malog Kalemegdana je slavila u prvom ovosezonskom duelu ove dve ekipe koji je bio odigran u hali "Aleksandar Nikolić". Način na koji se Makabi brani leži Zvezdi, koja već godinama unazad pravi velike probleme "ponosu Izraela".

Makabi je trenutno deveti na tabeli Evrolige sa učinkom od 15 pobeda i 13 poraza, te donekle mora da Slavi u "Areni" ne bi li zadržao poziciju koja vodi u doigravanje.

Trener Makabija Oded Kataš je pred meč sa Crvenom zvezdom rekao da je pred njegovom ekipom teška utakmica.

"Slažem se da smo u boljoj poziciji nego pre mesec dana, ali treba da popravimo još mnogo stvari, a moramo to da uradimo kako bismo postigli naše ciljeve. Treba da igramo bolje u više pravaca, u napadu, da budemo konzistentniji u odbrani. Još uvek nismo dostigli plafon, moramo da nastavimo da napredujemo, i to da činimo svaki dan. Pred nama je teška serija utakmica u borbi za plej-in i plej-of koja počinje sada", rekao je Kataš.

Makabi je već igrao u "Štark areni", kada je protiv Partizana vodio i preko 20 razlike, ali je uspeo da prospe tu prednost, te sigurno Kataš želi da se njemu i njegovim pulenima ne ponovi sličan scenario.

 

Standings provided by Sofascore