Vesti iz fudbala

Aleksandar Vučić: Finale Lige Evrope 2028. godine će se igrati na nacionalnom stadionu, sa Mađarima se kandidujemo za OI

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.05.2024 10:26
Izgled budućeg nacionalnog stadionu u Surčinu Ministarstvo finansija Srbije
Izgled budućeg nacionalnog stadionu u Surčinu

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić otkrio je da će se finale Lige Evrope 2028. godine verovatno igrati na nacionalnom stadionu u Surčinu.

Vučić je izrazio zahvalnost Aleksander Čeferinu i Zoranu Lakovići, kao i UEFA organizaciji.

"Stadion je na 121 hektar, potrebno je da se pobode 2.400 šipova 20 metara u zemlju, da bi stadion bio stabilan. Imaće 52.000 gledalaca, čeka se odluka, ali mislim da smo dogovorili to sa Čeferinom i Lakovićem, hvala UEFA. Već 2028. se ovde igra finale Lige Evrope. Narodu ćemo dati da izabere ime. Ja sam mislio da se zove Srbija, daćemo narodu da glasa. Pametniji su ljudi", izjavio je predsednik.

U planu je da stadion bude gotov krajem 2026. godine i plan je da bude jedan od najlepših u Evropi.

Predsednik je izjavio i kako postoji ideja da se Srbija i Mađarska kandiduju zajedno za Olimpijske igre.

"Menjamo lice zemlje, ne samo grada. Ovde ide Akvatik centar, nismo gradili bazene, sad ćemo napraviti najveći uz Budimpeštu. Sa Mađarima posle možemo da konkurišemo, kada izgradimo sve što gradimo sada, da se Mađarska i mi kandidujemo za Olimpijske igre. Kao što sa Albanijom možemo da se kandidujemo za Evropsko prvenstvo do 21 godine, kod njih otvaranje, kod nas zatvaranje. OFK će igrati u Zaječaru, pa će i Zvezda i Partizan, Vojvodina, Čukarički gostovati tamo. U Loznici se igra finale Kupa, tu je sad borba oko karata. Vojvodina traži 4.000 kao i Zvezda i možete da mislite kako to izgleda. Stadion prima 8,500 ljudi", rekao je Aleksandar Vučić.