Evroliga

Dos Santos po svemu sudeći ima potres mozga: Sferopulos objasnio zdravstveno stanje Brazilca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.03.2024 22:25
Jago dos Santos, košarkaš Crvene zvezde, leži povređen tokom izgubljenog meča sa Makabijem MN Press
Jago dos Santos, košarkaš Crvene zvezde, leži povređen tokom izgubljenog meča sa Makabijem

Crvena zvezda izgubila je meč 29. kola Evrolige, a možda na neko vreme i Dos Santosa, jer je Jago po svoj prilici doživeo potres mozga prilikom jednog pada tokom beogradskog meča sa Makabijem iz Tel Aviva

Prema rečima njegovog šefa, Janisa Sferopulosa, brazilski košarkaš nalazi se na dopusnkoj dijagnostici, s ciljem da se precizno utrdnji zdravstveno stanje povređenog igrača. 

"Jago je trenutno u bolnici, po svemu sudeći ima lakši potres mozga, ali smo naravno odlučili da obavimo detaljne preglede", rekao je medijima Grk.

Zvezdin stručnjak je gubljenje velike prednosti tokom susreta sa doskorašnjom "redovnom mušterijom" doveo u tesnu vezu sa brojem povređenih igrača. Pogotovo onih na poziciji organizatora igre. 

"Igrali smo oslabljeni, nedostajalo nam je pet igrača, borili smo se, dali sve od sebe, ali je na kraju više snage i energije imao Makabi. Pokazali smo dva lica. U prvom poluvremenu smo igrali dobru odbranu, imali smo dobra rešenja u napadu. Znali smo da sledi reakcija Makabija u nastavku, odigrali su drugi deo sa nižom postavom, izuzetno agresivno, mi smo grešili, a Makabi to umešno kaznio".

 

MN Press

Jagos dos Santos napušta teren

 

S Teodosićem i Topićem, Lazićem, Nedovićem i Tompkisonom, tim sa Malog Kalemegdana bi sigurno drugačije izgledao i verovatno drugačije rezultatski prolazio. 

"Primarni cilj je da što pre oporavimo povređene igrače, da se kompletiramo. U međuvremenu, u svakom meču ćemo nastojati da stignemo do pobede bez obzira na ime rivala. Trudićemo se da ostvarimo što više pobeda u Evroligi i sačuvamo pol poziciju u ABA ligi". 

Tu je i konstatna opterećenost prečestim mečevima i putovanjima između njih, uz malo vremena za resetovanje. 

"Veliki uticaj na epilog meča imao je umor. Igrali smo bez pet igrača, nismo imali dovoljno momaka u rotaciji, a samim tim nismo imali dovoljno snage ni fokusa. Grešili smo, a greške se skupo plaćaju u Evroligi. Iskreno, ne mogu mnogo toga da zamerim mom timu i igračima, naprotiv".

U narednoj rundi, Makabi će ugostiti Asvel, dok Zvezdu očekuje duel sa ekipom Panatinaikosa u Beogradu.