Evroliga

Džoel Bolomboj autor najboljeg poteza 25. kola Evrolige: Zvezdin Amerikanac oduševio zakucavanjem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.02.2024 13:43
Džoel Bolomboj, košarkaš Crvene zvezde KK Crvena zvezda
Džoel Bolomboj, košarkaš Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da pobede Barselonu u "Štark areni", ali je zato zakucavanje njihovog saigrača Džoela Bolomboja izabrano za najbolji potez 25. kola Evrolige, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu elitnog takmičenja. 

 

 

Pomenuti visok let i atraktivno poentiranje došli su na kraju akcije Amerikanca i mađarskog mu kolege Adama Hange, a takozvani alej-up pobedio je poteze celokupne konkurencije, s razlogom zadivivši evroligaški žiri. 

I to sve samo nekoliko dana pošto je produžio ugovor sa prvakom Srbije do 2026. godine, jer je uprava kluba sa Malog Kalemegdana više nego zadovoljna dobijenim od njegovog priključivanja minulog leta. 

 

 

Prvobitno je imao angažman oročen na 12 meseci, a sada je njegov boravak u našem klubu znatno produžen, a ovaj (krilni) centar iz meča u meč pokazuje zbog čega je jedan od stubova tima Janisa Sferopulosa.  

Inače, u evroligaških Top 10 u minuloj rundi završila je i blokada centra Partizana, Balše Koprice, u meču protiv Virtusa. Način na koji je zaustavio znatno iskusnijeg Brajanta Danstona iz bolonjskog sastava doneo mu je treću poziciju.