Evroliga

Igrači Partizana i Zvezde izveli četiri od 10 najboljih poteza Evrolige: Kucanje Bolomboja je na prvom mestu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.01.2024 12:41
Džoel Bolomboj i Zek Ledej MN Press
Džoel Bolomboj i Zek Ledej

Košarkaši Partizana su u petak napravili neverovatan preokret nakon što su gubili 23 razlike od Makabija u svojoj "Štark areni", dok je Crvena zvezda napravila veliki poduhvat i trijumfovala protiv Armanija u Milanu.

Dva najbolja srpska kluba potvrdila su da im je, po svim aspektima mesto u elitnom rangu takmičenja i čelnici Evrolige bi trebalo da imaju to u vidu kada budu odlučivali o učesnicima za neredne sezone.

 

 

Koliko su prvotimci crno-belih i crveno-belih kvalitetni vidi se i po tome što se na listi 10 najboljih poteza 21. kola ovog takmičenja na čak četiri nalaze igrači "večitih".

I ne samo da su na listi, već je zakucavanje centra CRvene zvezde, Džoela Bolomboja proglašeno za najbolji trenutak minulog kola Evrolige.

Na trećoj poziciji se nalazi neverovatna asistencija Milpša Teodosića prema Dejanu Davidovcu koji je iz te akcije pogodio trojku, na petom je poen koji je postigao Ognjen Jaramaz za Partizan nakon velikog požrtvovanja Alena Smailagića i Uroša trifunovića.

Najlošije rangiran od igrača Partizana i Crvene zvezde na ovoj listi je Bruna Kaboklo koji je blokadom zaustavio akciju Makabija, a onda u nastavku napada Zek Ledej tu njegovu odbranu krunisao zakucavanjem, uz dodatno slobodno bacanje, što je rangirano kao sedmi najbolji potez 21. kola Evrolige.