Evroliga

Gilespi "X faktor" Zvezdine pobede: Ovo je prvi korak u pronalaženju pravog ritma

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.01.2024 11:34
Fredi Gilespi u duelu sa Kevinom Panterom MN Press
Fredi Gilespi u duelu sa Kevinom Panterom

Košarkaši Crvene zvezde dobili su prvi od tri ovosezonska derbija sa Partizanom, upotpuni su trijumf u Istanbulu ubedljivom pobedom nad crno-belima (88:72) i vratili u trku za Top 10 u Evroligi.

Fredi Gilespi stigao je pre sedam dana iz Bajerna, nije se od njega mnogo očekivalo, ali postao je jedasn od junaka pobede sa 14 poena (osam u prvoj četvrtini), pet skokova. Sjajno su ga razigravali Miloš Teodsić, Jago Dos Santos, Nedović, Hanga i mladi Nikola Topić, a američki centar je sve to lako pakovao u koš.

"Najvažnije je da smo pobedili i igrali generalno dobro. Pred utakmicu trener Sferopulos mi je rekao da shvata da još tražim svoju ulogu i ritam, ali da želi od mene da igram sa energijom i svoju najbolju košarku, da prihvatim energiju navijača. Jedan sam od novih igrača ovde, pokušavamo da nađemo pravi ritam i ovo je pravi korak u tom smeru. Bio sam na mnogim mestima u svetu ali ovakav derbi nisam nigde video, čak ni u SAD", rekao je Gilespi.

Nahvalio je Miloša Teodosića za koga je rekao da je "unikat" i "da sa boljim kreatorom nije sarađivao", ali nije ponesen ostvarenjem.

"Ne treba da letiš previsoko, niti da padaš nisko. Imamo utakmicu već u subotu, pa onda još jedno duplo kolo u Evroligi. Moramo da gledamo napred", rekao je Amerikanac.

Nemanja Nedović je sa nekoliko trojki i prodora održavao veliku prednost Zvezde tokom meča.

"Bitna pobeda i na rezultatskom i na planu samopouzdanja. Došli smo spremni da odigramo kvalitetnu utakmicu. U tome smo uspeli 37 minuta. Uz sve to navijači su napravili sjajnu atmosferu. Dobro je što smo pobedili oba meča u Novoj godini. Bitno je idemo iz utakmice u utakmicu, da ne gledamo tabelu, i da sve radimo kako bismo nastavili da unapređujemo igru", rekao je Nedović novinarima.

Pohvalio je i Gilespija za partiju protiv Partizana:

"Odličan je bio. Malo nas je sve iznenadio, došao je pre sedam dana. Dao nam je stabilnost u napadu i odbrani. Teo ga je razigrao".

Zvezdu već u subotu očekuje derbi sa Cedevita Olimpijom u Ljubljani (17.00, TV Arena 1 Premium), u utorak gostuju Asvelu (20.30), a u četvrtak Olimpiji u Milanu (20.30).