Evroliga

Evroliga proglasila Teovu asistenciju za najbolju u januaru: Tu je i Partizanova akcija protiv Makabija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.02.2024 11:33
Miloš Teodosić MN Press
Miloš Teodosić

Asistencija Miloša Teodosića na meču protiv Olimpjje u Milanu zvanično je proglašena za najbolju u januaru kada je Evroliga u pitanju, saopšteno je iz sedišta najjačeg evropskog takmičenja.

Plejmejker Crvene zvezde je u svom stilu, bez gledanja, izigrao celu odbranu italijanskog tima i pronašao samog Dejana Davidovca u uglu terena koji je neometano šutirao i pogodio trojku.

Igrači crveno-belih su uključeni i u drugu najbolju asistenciju prvog meseca 2024. godine, samo što su oni u toj situaciji bili ti koji su bili izigrani, a sve se desilo na meču peotv ASVEL-a kada je Pari Li preko više od pola terena asistirao Ndiajeu za atraktivno zakucavanje.

 

 

To je po miščljenju Evrolige druga najbolja asistencija u januaru, a treća je ona sa susreta između Partizana i Makabija u beogradskoj "Štark Areni".

Crno-beli su na tom meču napravili veliki prokret nakon što su gubili 24 poena razike, a košu Ognjena Jaramaza je prethodila požrtvovana reakcija Alena Smailagića koji je "izvukao" loptu iz auta, zatim je isto to uradio Uroš Trifunović ispod koša i reprezentativac Srbije je dobio priliku da pogodi "zicer".

Iskusni Miloš Teodosić našao se i na desetoj poziciji ove liste na koju je uvršteno njegovo dodavanje Frenku Gilespiju na meču protiv Partizana u najvećoj srpsokoj dvorani.